Чудно как пазарната икономика не докара слънчогледови пелети в София. И как затвърди цена 350 лв/тон и нагоре.

LazarGanev написа:Ами реално ако тази забрана се осъществи..няма да оеднаквят минималните европейски заплати с нашите...а болшинството хора с ниски доходи си се топлят с дърва защото си е най-евтино с тях и предполагам е необходима социална компенсация...иначе ще работим само за едното отопление на екологични горива.....lz2skt написа:...пелетите си стават все по -актуални и цената ще фръкне ....трябва поне според мен да се премахне ДДС за подобни стоки....а и в България реално пазарното определяне на цените е измислено...Да, най-добре да остане само ДДС на хляба, млякото, лекарствата и учебниците
lz2skt написа:...а болшинството хора с ниски доходи си се топлят с дърва защото си е най-евтино с тяхДа ти кажа най-изгодно е да се отопляваш с краден ток, чак после идват крадените дърва от гората. Ако дървата си ги купуваш изобщо не е най-евтино. Лично аз съм за спешно въвеждане на адекватно санкции за незаконната сеч - Крумови закони да се въведат. А въглища да се изгарят само в промишлени инсталации и ТЕЦове с филтри на комините, далеч от населени места, че вечер не може да се диша в някои махали, села, градчета. Хората с ниски доходи да получават компенсации - част от сметките в Ехергото и да се топлят с климатици от евтиния ток от въглища
димитар кисиов написа:Очакванията за горелката са да се справя с нискокачесвени пелети но да незабравяме че с гоолям бункер и качесвени пелети може да получим много добри резолтати тоес колко дена бездасе ходи до горелкара може да се постигнат според васПо темата:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: