Най - вълнуващия въпрос зимно време.
judas - специалист
achmonek написа:
Относно бункера и времето до зареждане: Бункерът ми събира 360 кг от които около 40 са "мъртви", тоест 320 кг. Та последно зареждах на 08.11. и сега (тази вечер). Равносметка - 17 денонощия при тези температури, като горелката работи нон стоп.
320:17=18,8кг/денонощие, това ли е сметката? Колко квадрата отопляваш?
bai_bradyra - специалист
civ.gab написа:
Ако някой е намерил решение за flame lost след suspend ще му бъда много благодарен да сподели.
При мен след всеки suspend горелката се гаси и пали на ново кето води до много голям разход(два
чувала пелети от дървесина за 130кв добре изолиран етаж от къща ).
И аз това ще питам. Помня, че Филма беше писал някъде за настройките на IR Level, но не мога да го намеря...Не съм си водил записки да са ... :axe: Филме помагай :prayer: При мен понякога гаси и изписва temperature.
brat4eda_81 - специалист
значи колеги,извинявам се ако съм засегнал някой и благодаря на всички които са ми помогнали,не се сърдя на никой, просто си мислех че форума е за това да си помагаме и да отсяваме мошениците от колегиалните и честни търговци,но явно не е така !!!аз повече няма да пиша но ще следя форума и ако мога да помогна на някой с нещо с удоволствие !!! Успех на всички !!!
димитар кисиов - специалист
[quote="civ.gab"]Ако някой е намерил решение за flame lost след suspend ще му бъда много благодарен да сподели.
При мен след всеки suspend горелката се гаси и пали на ново кето води до много голям разход(два
чувала пелети от дървесина за 130кв добре изолиран етаж от къща ).Котела ми е sime с RB20 в кутия
под него поставенa от г-н n.ganev(много благодарности за което).Радиаторите са с програмуеми salusi.
Приемам всякави предложения за проби.
Благодаря ви предваритено.[/
Още не е студено и като превключат термоглавите на икономичен режим не се задеистват това води до много дълъг суспенд и гасене не се учудвай с по хладното време ще се промени положението .Трябва да се насочим към добро кпд на котела а не към икономия тоест ако е имаме високо кпд да гори колкото иска къщата да ни е топло . Аз имам познат който като си карал колата до морето му дала разход от 3 на сто ха ха даде ама като трябва да ходим някъде се на теб да звъня му викам е малко повече май горяла се оказа ха ха тоест има доста хора който още не са се отоплявали и не им гори нищо ,но нека да не им завиждаме нали ....
achmonek - специалист
judas написа:
achmonek написа:
Относно бункера и времето до зареждане: Бункерът ми събира 360 кг от които около 40 са "мъртви", тоест 320 кг. Та последно зареждах на 08.11. и сега (тази вечер). Равносметка - 17 денонощия при тези температури, като горелката работи нон стоп.
320:17=18,8кг/денонощие, това ли е сметката? Колко квадрата отопляваш?
Да, това е равносметката. Отоплявам 130 кв.м., но от тази вечер нещата стоят друго яче. Температурите паднаха и отивам къ 23-25 кг. #-o
DimitarD - специалист
civ.gab написа:
Ако някой е намерил решение за flame lost след suspend ще му бъда много благодарен да сподели.
чувала пелети от дървесина за 130кв добре изолиран етаж от къща )
Пробвай моите настройки на IR Level Setup
flame > 20/10s
no flame < 5/240s
Suspend Time
Max 180 min
При мен след изтичане на трите часа в suspend предстои гасене с надпис temperature. Предполагам си забелязал, ако не запали горелката по време на зададеното време (от теб) в режим suspend, горелката ще се изгаси, което е нормално и логично.
judas - специалист
civ.gab написа:
Скромното ми мнение е, че трябва да се намалят дозите (load) поне на Р2 и на Р1, тъй че рядко или никога да не влиза в suspend.
bai_bradyra - специалист
При мен Suspend time е 40 мин. Ще го увелича на 50, после на 60 мин и след това ще следя дали гаси с Flamme loss или temperature . Ако е първото ще пипна IR Level, a ако е второто май трябва да изчакам да позастудее.Правилно ли разсъждавам?
DimitarD - специалист
bai_bradyra написа:
При мен Suspend time е 40 мин. Ще го увелича на 50, после на 60 мин и след това ще следя дали гаси с Flamme loss или temperature . Ако е първото ще пипна IR Level, a ако е второто май трябва да изчакам да позастудее.Правилно ли разсъждавам?

Само с проби ще разбереш :)

Днес си играх 3 часа да измервам дебита на големия шнек при различно време. Имах съмнение че тези части от секундата които настройваме на Р3, Р2 и Р1 не играят. Измерих по 8 пъти колко пуска за 1.2 сек, 2.3сек, 3.4сек, 4.5сек, 5,6сек, 6.7сек, 7,8сек и 8.9сек, както и съответно за 1, 2, 3 до 9 сек. След което преброих и претеглих пелетите. Разликата има около 2-5 пелетчета в минус или плюс. При осемте опита за 9 секунди пусна по-малко от осемте за 8.9.
Смятам че контролера закръгля на към по-голямо ако е 5.6сек го закръгля на 6 сек, съответно шнека пуска 6 секунди, а не 5.6 сек или на по-малко ако десетите са под 50. Дори и да не закръгля, този тромав шнек няма как да се синхронизира с такава точност и съответно да хване точно тези части от секундите. Аз си направих моите на кръгло и съответно промених малко интервала м/у зарежданията.
Вече може да идва зимата
Стоян Петришки - специалист
Здравеите моята инсталация е изградена със две помпи, едната за радиаторите другата за боилера помпите са ми на топлата вода. Въпросът ми е възможно ли е във конкретния слъчаи да се монтира трипътен вентил и има ли смисъл от него?

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: