Най - вълнуващия въпрос зимно време.
шоп - майстор
вт окт 13, 2020 8:12 amfilmatoplo написа:
Как се мери с мумтицета един уред колко вата консумира ,или не може :?
С електромер :idea:
Ако мериш само ампери и волтаж на двигател няма да излезе точна сметката заради косинус Ф
На мотора пише колко е косинуса. Ако е трифазен, отиде напрао в синуса.
Променлив ток може да се измери с амперклещи.
По лесно е да измерим съпротивлението на консуматора, както и напрежението, в мрежата. За нагреватери е различно, понеже мощността е при работна Т, а на студено обикновено получаваме ок. 3 пъти повече.
Инак, с ония уредчета от Китай, дето са по 20 пари.
Азбучника може да обясни подробно.
Trafo - помощник
Здравейте,
Вчера опитах за първи път да запаля моята камина грейко 10кв.Отначало всичко вървеше добре мина си през началните фази, започна да гори на P3 , но тъкмо да се включи помпата на 57гр. и даде грешка.Температурата на газовете беше по-ниска от тази на водата с няколко градуса.Така се задържа с часове и повече не успях да запаля.Коя настройка да бутна, че да вдига по-бързо температурата на димните газове, отколкото на водата?
filmatoplo - майстор
Това ми е познато от миналата зима ,май беше димен датчик ,или настройка за разпознаване огън . :? Тука ще науча и аз нещо -който знае да каже. :wink:
Trafo - помощник
Настройките са фабрични.Редът с червен пламък на разпознаване на огън е на 5гр. , а долният ред на 0гр.Не знам накъде да променя настройките тук, че да пали.Димните газове така и не минаха температурата на водата.Дано не е проблемът в обсъждания преди термосензор pt100.Камината е купена юни 2020-а г. и би трябвало сензорът да не е от бъгавата партида.
slaviyakov - специалист
вт окт 20, 2020 10:56 amTrafo написа:
Настройките са фабрични.Редът с червен пламък на разпознаване на огън е на 5гр. , а долният ред на 0гр.Не знам накъде да променя настройките тук, че да пали.Димните газове така и не минаха температурата на водата.Дано не е проблемът в обсъждания преди термосензор pt100.Камината е купена юни 2020-а г. и би трябвало сензорът да не е от бъгавата партида.
Долния ред го направи на под 5 градуса при мен така си работи перфектто
Trafo - помощник
вт окт 20, 2020 11:12 amslaviyakov написа:
вт окт 20, 2020 10:56 amTrafo написа:
Долния ред го направи на под 5 градуса при мен така си работи перфектто
Опитах и така.Може би е термосензор.Първоначално , докато разгаряше температурата на водата се увеличаваше по-бързо от темп. на изг.газове, което ми изглежда странно.
slaviyakov - специалист
Определено е странно да не е разместен датчика на изгорелите газове и да не отчита вярно
Trafo - помощник
Ще опитам пак довечера и май ще викам инсталатор утре, да не отварям сам.
Здравейте отново,
Тази вечер успя да запали , но сега пък не стига зададената температура на водата.Всъщност минава с градус-два температурата на която се включва помпата , държи около минута така, температурата започва да пада и се задържа на няколко градуса под темп., зададена за вкл. на помпата.
Задал съм темп. на водата 68гр., на вкл. на помпата 60гр.Камината вдига темп. максимумна 61гр. и после започва да пада.Задържа се на 57гр. и вече от час и половина гори на P3 и не качва повече температурата.Помпата стои включена и на 57гр.

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: