• 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 336
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
AntonBM - специалист
И успял ли си да го обезвъздушиш това нещо?
Проблема е, че ако се събере дори и малко въздух в една от всички тръби се прекъсва връзката на „скачените” съдове, при която слизащата вода „издърпва” качващата се. Така, за да се преодолее тази тапа трябва напор равен на височината на въздушната тапа. В твоята серпентина може да се събере на теория 20 намотки по около 1,5 м = 30 метра воден стълб. Ако няма въздух пада на налягане няма да е по висок от 1 м.в.ст. Така се правят щрандорите на парните котли – те служат за защита от превишаване на налягането. Когато налягането се вдигне над това в щрандора се издухва водата от там и избива парата....
Последна промяна от AntonBM(стар) на нед фев 05, 2012 2:00 pm, променено общо 1 път.
Чаро - Акълия
Браво, харесвам ти работата! =D>
Имам малки забележки по подовото, но не са болка за умиране.
Стенното ще се обезвъздуши мнооого по-лесно, ако го правиш на меандър. Дори е възможно поставянето на обезвъздушител в най-горната част в ревизионна кутийка.
Възможен е и вариант (ако стенното е много) колекторите да са над неговото ниво.
Ма що ли ви отварям очите :-D

Прикачен файл

стенно.JPG
стенно.JPG (37.38 KиБ) Видяна 6228 пъти
AntonBM - специалист
Това е коренно различно! Туй не може да събере толкова въздух, че пада на налягане в него да е повече от 2,5 м.в.ст. Т.е. почти всяка помпа може да го обезвъздуши...
peroni123 - специалист
качествена работа браво .просто исках да покажа че може и така по равномерно се нагрява стената горе и долу.
syncho - майстор
В случая на Чаро стенното е доста по-удачно и пак ще има добро разпределение на топлината, понеже целта е да се топли от долу на горе.
filmatoplo - майстор
За обезвъздушаването става -правил съм го :wink: Да е жив и здрав австриеца от Рехау за акъла =D> .Тези държачи от шинната системата , да не са обилновени пвц фиксатори за арматура :wink: .
the_play87 - специалист
Здравейте майстори :cool: Ще си правя водно подово отопление на втория етаж на стара къщичка. Къщата е гредоред и ще си остане така поради ред причини. Намерих подходяща за тази цел тръба ф14 е та смятам да сложа първо някаква изолация върху гредореда но изолацията ще е тънка. Върху изолацията смятам да наредя арматурна скара а върху скарата тръбите за подовото и това всичкото ще е вътре в 3-4 см бетон. Мисля да сложа колектор с 2 изхода като единия ще е за подовото а 2- я за един радятор. Стаите са общо 2 3.50на3.50 и 2.80на6.50 2.60 високи.Моля ви за съвет дали тази тръба като загрее няма да сцепи бетона а и за сух под неможе да става и дума.
LazarGanev - "Велик майстор"
Не си казал нищо за тръбата, само че е ф14 :)
the_play87 - специалист
Ами и аз незнам много за нея. Знам че издържа на 100 градуса при 8 бара
Цената е 1.52лв. метъра

Прикачен файл

imag0005_4de60_29145065.jpeg
Те я тръбата
imag0005_4de60_29145065.jpeg (27.59 KиБ) Видяна 6083 пъти
Последна промяна от the_play87 на ср фев 15, 2012 3:53 pm, променено общо 1 път.
2v6 - майстор
the_play87 написа:
Здравейте майстори :cool: Ще си правя водно подово отопление на втория етаж на стара къщичка. Къщата е гредоред и ще си остане така поради ред причини. Намерих подходяща за тази цел тръба ф14 е та смятам да сложа първо някаква изолация върху гредореда но изолацията ще е тънка. Върху изолацията смятам да наредя арматурна скара а върху скарата тръбите за подовото и това всичкото ще е вътре в 3-4 см бетон. Мисля да сложа колектор с 2 изхода като единия ще е за подовото а 2- я за един радятор. Стаите са общо 2 3.50на3.50 и 2.80на6.50 2.60 високи.Моля ви за съвет дали тази тръба като загрее няма да сцепи бетона а и за сух под неможе да става и дума.
Защо смяташ ф14 за подходяща тръба за целта?
Колко квадратни метра ще е подовото?
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 336

Тема "Водно подово отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: