• 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 534
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
vodopada - специалист
Простете обърках темата
Последна промяна от vodopada на нед фев 07, 2010 4:18 pm, променено общо 1 път.
vodopada - специалист
Кок ,термо главите се слагат зада може автоматично да ти се подържа желаната температура в стаята.
LazarGanev - "Велик майстор"
kok написа:
другото нещо което се чудя е защо да слагам термо глави на радиаторите 5броя по 35лв както и трипътен от 120лв или четирипътен от незнам колко лева вентил когато мога да направя помпата да се изключва когато се изключи котела и да се включва когато се включи котела при условие разбира се че котела се управлява от температурен датчик в помещението
Е как защо, нали и filmatoplo трябва хляб да яде (и аз де :) ). Пък и то само на хляб става ли?
bili&steki - специалист
filmatoplo написа:
Точно така -повечето дори всички производители на котли продават своите продукти така в исчистен вид и препоръчват допълнителни изисквания за доокомплектовка която ще даде на котела по добра работа и по дълък живот .Тоест котлите идват с по 1-2 копчета колкото да тръгнат и почти никога вкарани в експлоатация не остават така , към тях се прибавят компоненти допринасящи за комфорт и икономичен режим . :wink:
film4e, някои ги продават с цялата налична електроника бре :lol: :lol:

Изображение

съжалявам, че снимката не е много добра ..ама толкова си мога :? :lol:
kok - специалист
vodopada написа:
Кок ,термо главите се слагат зада може автоматично да ти се подържа желаната температура в стаята.
е те това ми го мери датчика за температура който спира или пуска котела :wink:
kok - специалист
LazarGanev написа:
kok написа:
другото нещо което се чудя е защо да слагам термо глави на радиаторите 5броя по 35лв както и трипътен от 120лв или четирипътен от незнам колко лева вентил когато мога да направя помпата да се изключва когато се изключи котела и да се включва когато се включи котела при условие разбира се че котела се управлява от температурен датчик в помещението
Е как защо, нали и filmatoplo трябва хляб да яде (и аз де :) ). Пък и то само на хляб става ли?
май май има нещо такова :-D :lol:
vodopada - специалист
Това значе ли,че имаш датчици във всички стаи?Ако примерно искаш да намалиш t на спалните а да увеличиш t на хола,как го постигаш?
vodopada - специалист
Когато имаш термо глава си настройваш желаната t и тя вече пуска повече или по-малко вода през радиатора.Има моменти го спира нопълно.А в друга стая примерно го пуска на мах.На самата глава е отбелязан №3 като нормална t. Някои там имат :heart: ,което показва,че това е нормална t :2thumbs: !!!
filmatoplo - майстор
Термоглави ама иска помпа като на Водопада Алфа 2 или диференциален байпас вентил :wink:
vodopada - специалист
Тази седмица довършвам една отоплителна система с 20kw AEGE.
Знам ,че много не го харесвате този модел но няма как.Който плаща той поръчва музиката.Нали все нестигат парите.
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 534

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: