• 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 127
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Така де -горелката изгорила за 1 час обем пелети с теоретична отдавана мощност 6 клв , кпд 80 % на котела в най добрия случай примерно , после -колко мощност в киловати са отишли по радиаторите ,(оразмереността на радиатори спрямо сградата е друг въпрос ), после пък радиаторите с тази температура 70 гр колко мощност са отдали в сградата :wink: , сградата пък колко я задържа тази топлина :wink: .От зад напред ако се смята още по добре.
plastkomfort - специалист
Не бе хора мого се задълбочихте мене ме итересува да намаля разхода.
Затова и питах евентуално тези настройки на колко киловата могат да отговарят и дали мога да намалям още.
filmatoplo - майстор
:) Може да се намаля до положение при което гори все пак огъня :) , до като има луксове на екрана.
Е да де ама и да топли :-D
idunno - специалист
Такаа, няма да коментирам излиянията на разни хора и ще продължа само да посочвам фактите, а те са с автоматичните настройки горелката вчера е опукала 60 - 70 кила, като имам време другата седмица ще и преправя някои нещица на тази велика технология да видим дали ще се променят нещата.
boretobobo - специалист
НАСТРОЙКА на горелката сваляш я Грабваш я под мишка 10 обиколки на карето около дома.
И лягаш подгрет до жената тя топла къщата мирна. пелети 0
idunno написа:
Такаа, няма да коментирам излиянията на разни хора и ще продължа само да посочвам фактите, а те са с автоматичните настройки горелката вчера е опукала 60 - 70 кила, като имам време другата седмица ще и преправя някои нещица на тази велика технология да видим дали ще се променят нещата.
Ами намали и максимума бе човек.
boretobobo написа:
НАСТРОЙКА на горелката сваляш я Грабваш я под мишка 10 обиколки на карето около дома.
И лягаш подгрет до жената тя топла къщата мирна. пелети 0
Тази функция при мен я няма :-D
Явно софтуерна гешка :?
feikot - специалист
Ортака ми е с камина (суха) Пони (ератовска) 9 киловата. Топли една стая (хол) с едно чувалче за 4 дена.При елементарна сметка,1 чувалче за да стоплиш 4 стаи,трябва да отива за 1 ден.Като казвам един ден,се разбира деня вкъщи на работника,а именно от 17-17:30 до към 23-24:00 което са има няма 5-6 часа при все,че имаш доста топлозагуби по тръбите,ама пък топлиш целия апартамент,дори и по чувалче и половина да изгарят,аз съм доволен. Мярката чувалче означава 20 килограма първокласни пелети само от стърготина (Средна гора Стара Загора).Няколко бяха паднали пред блока и сега като валя се бяха надули и станали на стърготина и се вижда,че са само от това.А пък им видях и линията,чисто нова италианска и се правят само от стърготината,която пада при дървообработката,не е да си правят специално суровина. Уж ги хвалят като най-добрите,ще видим. Аз лично чакам да пуснат линията на едно предприятие до Казанлък,като произвеждат само за износ за Италия нещо като на ишлеме тука.
filmatoplo - майстор
До месец Декември става с този режим 17-23 ч, аз например точно в момента запалих Притито с водна риза , през деня беше над 16 градуса ако не и 18 :wink: .Януари и Февруари си иска 24 часа отопление (зависи от изолацията де) :wink: .Но 24 часа по кило пелети са 24 кила :) .
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 127

Тема "IVG S 40" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: