• 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 41
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
radius - майстор
Хехе, така е , хората имат двустъпални компресори, аз да имам двустъпални ТП.
Ще трябва да изчакам застудяването наесен, за да преценя ефекта от по-голямата циркулация и буфера.
шоп - майстор
@radius
знам, че системата е тестова и временна, но завърти помпата да е с хоризонтален ротор. Така ще даде фира!
radius - майстор
Мерси за уместната забележка, изобщо не се сетих, мислех си само да не е надолу с главата. Тя не е работила повече от 20 минути така. Свързах я заради пробата на трипътния по този начин.
шоп - майстор
radius написа:
Мерси за уместната забележка, изобщо не се сетих, мислех си само да не е надолу с главата. Тя не е работила повече от 20 минути така. Свързах я заради пробата на трипътния по този начин.
То няма проблеми и 20 дни да работи така:-)
Пиша по принцип :idea:

Бях обещал да снимам моята нова цирк. помпа работеща съвместно с ТП вода/вода

Изпадна ми една почти чисто нова Вило TOP RS 10/30 KTN
Максимален напор над 11м
Максимален дебит над 10м3/час

ТП заспа с тази помпа. Разхода на ел. енергия намаля, свалих температурата на кондензация с над 3 градуса :idea:

Преди с помпа 32/8 разликата вход/изход ТП бе около 5 градуса

Сега е 2.8 градуса :idea:

Старата помпа харчеше 270 вата, новата я карам само на трето макс. ниво 400вата, но с помоща на Боян и едно реленце за малко над 3 лв накарах 400 ватовата помпа да работи само когато ТП работи, а старата помпа работи на 1 ва степен за да има циркулация през вентилаторните конвектори и консумира 150 вата:-)

Още веднъж се убедих, че ТП и иска макс. циркулация за да е макс. ефективна:-)

Прикачен файл

SAM_9476.JPG

Прикачен файл

wilo34983_3.png
wilo34983_3.png (66.05 KиБ) Видяна 1475 пъти
kuuuuuul - майстор
radius написа:
Кул, все пак е инвертор и бих искал да се възползвам доколкото е възможно от тази екстра. Т.е. да мина и без голям буфер.
[/attachment]
Според мен най голямия проблем за ТП въздух-вода е дефроста,там са най големите загуби.Гледам че имаш дефрост по веднъж на час при мен е веднъж на 3-3.5ч Ако се намалят предполагам ще направиш може би и по голяма икономия от другите мерки които взимаш.Надявам се специалистите да се изкажат по въпроса.
radius - майстор
Даже и през 45мин съм виждал. Аз съм доволен от икономията, но кой бяга от евтино. Все си мисля, без да съм убеден, че буфера няма да влияе на дефростите. Т.е. и с него и без него при кофти температури около нулата, все ще са чести.
filmatoplo - майстор
Машината дефрости ще си прави ,външния кръг ще не ще заскрежава ,номера е вътрешната инсталация да не се разсейва докато ТП прави размразяване ,затова помага буфера да отдели пряката зависимост .
radius - майстор
Явно темата стана много голяма и се губи нишката. То и на мен ми е трудно да я прегледам цялата.
a_stoev - майстор
Филма има в предвид че докато размразява машината буфера помага водата в системата да остане топла. Това е важно при система с конвектори, защото при тях се усеща веднага. При твоята система с подово това не е фактор. При теб ще помогне да разреди почивките.
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 41

Тема "Буфер в ниско температурна система" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: