Най - вълнуващия въпрос зимно време.
пет фев 26, 2021 3:01 pmveesskoo написа:
пет фев 26, 2021 8:38 amVanko22 написа:
вт фев 23, 2021 4:18 pmveesskoo написа:

P10 -16 и си решаваш проблема може и 18 така ще загрява и рестартира , а на тези хора които са казвали че е нормално по-добре да си потърсят друга работа . Този модел не е със ел.дебитомер ако ти тегли комина добре е хубаво да изкараш единия маркуч към дебитомера и ще видиш разликата.Единственото условие да си почистиш печката и тръбите иначе може да запалиш комина :rolleyes: Първа степен може и 6киловата може и 12 :rolleyes: Моята гори около 20кг. за 24часа
Р95-10,Р96-10 слагаш я на Р52-44 . Пали на 33 ,гаси на 55 градуса при мен цикала е около 3 часа.Гори 1 час и 30мин и рестартира за около пак толкова държи от 21 градуса до 23,24 помещенията , ако вдига над 200 гр. когато пали значи е за чистене нормалната и работна температура е 130 на 1 степен 180 на auto . Да пали и гасне но топли и разхода е по-малко. :rolleyes: Скапаната запалка струва при нас 50 лв , и ми казаха че и аз мога да си я сменя , ако изгори. :rolleyes: На тях им дават на 1 степен , 1 кг на час ама и да топли :rolleyes:Ако мойта ми гори повече от 2 тона , че по-добре да мина на ток. :rolleyes:Може да си я направиш да пали и на 35гр. когато спира помпата.Трябвало е да купиш алуминиеви радиатори панелните имат много вода за топлене, в мойте има само 10 литра - алуминиеви . :rolleyes:
Здравей колега и благодаря за корекциите,а относно димнните газове (п55)145г.x2 290гр.не е ли малко висок ?
Р55 стойност на димни газове.Тя не може да ги достигне при мен даже е 160. Ако ги достига лошо.
Поздрави :rolleyes:
Да и при мен димнните газове ги държи около 150-160 ,но така зададените стойности на P55 който са зададени 145 x2 =290гр.не трябва ли да ги пипна примерно P55-80 x2 ще е 160 гр.реално ?
veesskoo - напреднал
Ако го пипаш ограничаваш я да работи по димни газове.Тя ти ги вдига и после ги смъква 120-130 дори може и по-ниско когато подгрее достатъчно водата.Имам я 3 година и съм пробвал обсолютно всичко най икономичния и разход е да пали и гасне.
Пали-0.300-0.500 гр. пелети
Работи 1час- 1кг.пелети
Ако почива около 1час спестява пелети.
Номинална мощност 5.4kw на 1 степен.
Разбира се това са мои сметки за работата на камината.
Работи 2часа ,гори 1.500 кг. пелети това прави около 18 кг. за 24 часа.
Така работи засега.
Най-високият ми разход тази година беше 22 кг. за 24 часа. с температура преди рестарт 56 гр.
Поздрави
veesskoo - напреднал
При теб са ограничили 1 степен да гори постоянно да ама 1 запалка 50 лв. , колко пелети ще изгори няма да са за 50лв. през сезона. Имам комшия който взема по-големия модел и той гори по 1.5 t за сезон но при него има настроен седмичен програматор и тя почива по 1 ч. през деня за почистване и 4 часа през ноща. Топли 5-стаен апартамент + бойлер.
Поздрави
veesskoo - напреднал
Отзад на камината има инфо за номиналната 1 степен поне при мен я има. Има много фактори които влияят върху работата ѝ , но трябва да успее да подгрява водата поне до 58 градуса без проблеми на 1 степен. Р10 трябва да е поне 16 ако пелетите са със средна дължина от 25 mm , ако са под 20 mm можеш да го намалиш до 14-15.
Много ми чудно всички тези коментари от всички специалисти , майстори които пишат тука защо не споделят колко пелети горят.
Единственото ми хареса Wi-fi модула за който се водеше дискусията но и той е излишен когато има седмичен програматор.
Турболатори това е интересна тъпотия какъв е смисъла подава за времето зададено Р10 почива 8секунди , задържа явно температура на газовете браво по бавно се подгрява водата им.Копувам кола и запушвам ауспуха малко да гори по малко.
Който Ми каже че тази камина трябва да не рестартира явно ще успее и да изгори по малко пелети от Мен.
Този сезон съм платил 500 лв. за 1.5 t от които имам още доста.
Поздрави винаги съм отворен за нови идеи за камините.
Оригиналните параметри саР10-20,Р18-60 така е изчислен разход от килограм на час.
tolsan4o - помощник
Здравйте.Искам да попитам възможно ли е да се препрограмира фумис управлението с програмата за компютър , която е.Искам да вкарам ново меню.
пет фев 26, 2021 9:21 pmveesskoo написа:
...
Турболатори това е интересна тъпотия какъв е смисъла подава за времето зададено Р10 почива 8секунди , задържа явно температура на газовете браво по бавно се подгрява водата им.Копувам кола и запушвам ауспуха малко да гори по малко.
Който Ми каже че тази камина трябва да не рестартира явно ще успее и да изгори по малко пелети от Мен.
...
А така, кажи им го на ония Грейковци!
Pafkata - напреднал
Някой знае ли размерите на въжетата на вратата и кошницата? 10/10 или12/12за вратата и 6/6или8/8 за кошницата?
Pafkata - напреднал
Някой знае ли размерите на въжетата на вратата и кошницата? 10/10 или12/12за вратата и 6/6или8/8 за кошницата?
чет ное 17, 2016 11:39 pmnikrum написа:
filmatoplo написа:
nikrum написа:
При мен беше 10 т.е*0,1=1гр.делта т над зададената темп на стаята.Трябва да е 0 ако не искаш да ти спира камината по темп на въздуха мерена от собствения датчик и да добавиш външен термостат на буксата отзад.Или да вдигнеш темп на въздуха и делта т
Nikrum :) моля да ми извиш многото въпроси бавно схващам ново ми е това управление ,до колкото разбрах параметър 53 е настройка на градуси делта температура над зададената стайна температура - така ли .Ама как го обясняват в инструкцията - нищо не разбирам какво е това - Ако настроената стойност е различна от 0 ще допусне охладената течност в камината ако температурата на въздуха надвиши над параметрите 51+53 . :? .нищо не разбирам .
Гугъл шедйовър на техническия превод!И аз го видях тоя бисер...
А правилното е:" ако пар 53 е 0 камината не спира по зададена температура и се командва от външен стаен термостат свързан на вход/изход 103-/задната лустер клема/. Ако е стойност различна от 0 камината влиза в режим охлаждане/т.е спира подаването на пелети /ако е изпълнено условието действителната температура на въздуха да надхвърли пар 51 ( в гр.) + пар 53 (в 0,1 гр)
Разбирам че държиш да си ползваш вграденият термостат .Пробва ли това дето ти бях предложил да разшириш със стойност 20 или 30 показанието на пар 53 и да получиш по голям хистерезис по въздушна температура. Току виж в неговите граници се случила и модулация по т на водата и/или на димни газове...
Много ви моля помогнете ми да свържа Bboil RF със стаен безжичен термостат към Auriga 23kw
Едната жичка от BboilRF NO или COM отива към лустер клема 103 а другата от BboilRF NO или COM къфе да в свържа??
Ако може някаква схема ще бъда много благодарен😕😌
чет апр 01, 2021 3:37 pmGeorgiBs написа:

Много ви моля помогнете ми да свържа Bboil RF със стаен безжичен термостат към Auriga 23kw
Едната жичка от BboilRF NO или COM отива към лустер клема 103 а другата от BboilRF NO или COM къфе да в свържа??
Ако може някаква схема ще бъда много благодарен😕😌
https://starteco.bg/enable-room-thermos ... uriga25kw/
viewtopic.php?t=55467&start=1020#p892684

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: