Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Трябва да съм пред камината ,и това е грешно понятие Фабрични настройки. 2-3 неща остават фабрични-всичко друго е според цял куп неща.
Последна промяна от filmatoplo на ср окт 21, 2020 9:39 pm, променено общо 1 път.
bibobore - специалист
Мерси madjo. Извинявам се на filma ако отговорих по-рязко. Просто в момента съм доста ядосан. Не си представях първото пускане така.
bibobore - специалист
ср окт 21, 2020 9:37 pmfilmatoplo написа:
Трябва да съм пред камината ,и това е грешно понятие Фабрични настройки.
Имах предвид да въведа това което завода си е посочил. Заводските настройки. Нали така се водят? Тези основните нещата дето ги бях цитирал. Останалото не видях да пипа. Освен дето е променил и градусите на помпата :x
Последна промяна от bibobore на ср окт 21, 2020 9:42 pm, променено общо 1 път.
majo79 - напреднал
ср окт 21, 2020 9:38 pmbibobore написа:
Мерси madjo. Извинявам се на filma ако отговорих по-рязко. Просто в момента съм доста ядосан. Не си представях първото пускане така.
Няма за какво да ми благодариш , нали за това е форума , а иначе филма е прав , че трябва да е пред камината , предполагам зависи от доста неща , какъв вид са пелетите , как горят , как дърпа комина , все неща , които псоред мен са от огромно значение . Не е панацея да речем , че ако при някой работи с определени настройки , при теб ще е същото и обратно , интересно ми е инсталатора как я е настроил при теб , пали ли я , гледа ли какво се случва , това е важно .
filmatoplo - майстор
Ще станат нещата леко полеко.Дълго е за разказване какво се прави при пуск на камина Грейко.
bibobore - специалист
Докато гледах децата, вече я бе запалил и човъркаше по настройките. Така и не видях какви са били в началото. Вика- ето гори всичко е точно.Малко съм я "намалил" И това беше. Но при тия градуси навън да не мога да се стопля за час и половина.....То не иска да дигне повече от 50 градуса и едвам гори. Какво е пипано-незнам. Затова искам да видя завода какво си е задал. Да почна начисто, както му се вика.
filmatoplo - майстор
Не е така -завода не знае камината как качва твоите пелети ,дали ще ти пусне точната доза за палене,как гори ,как ти тегли комина и дали иска корекция на въздуха ,помпата на коя степен да е, и тнт.
auubau - напреднал
bibobore, запозна ли се с упътването и ще можеш ли да си я настроиш сам, т.е. да въведеш стойностите на съответните места? Кажи от какво дърво са пелетите. Като начало можеш да смениш в настройките от "Гориво 1", на "Гориво2", предполагам там не са ги променяли заводските настройки, но се съмнявам да тръгне идеално с тях.
bibobore - специалист
Ок. Съгласен съм. Но нали идва все пак със някакви настройки. Нали е пробвано,че с тях работи и гори. Аз как сега да ги върна, като не ги знам, а сигурно и инсталатора едва ли ги знае. Говорим все пак за Видин. Тук една рапидка съм я търсил един час.
bibobore - специалист
ср окт 21, 2020 9:59 pmauubau написа:
bibobore, запозна ли се с упътването и ще можеш ли да си я настроиш сам, т.е. да въведеш стойностите на съответните места? Кажи от какво дърво са пелетите. Като начало можеш да смениш в настройките от "Гориво 1", на "Гориво2", предполагам там не са ги променяли заводските настройки, но се съмнявам да тръгне идеално с тях.
На гориво 1, 2 ,3 са различни настройките . Аз въведох тия които цитирах на 1, но се сетих че май са за 16 кв. И се отказах. То така или иначе вече стана огромна каша. Пелетите са иглолистни.

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: