Най - вълнуващия въпрос зимно време.
silent - майстор
Не се коси.... ако беше пропуснал тая нота можеше да се натресеш на още по фалшива....пък кой знае тая нота дет не си пропуснал лани може някой ден добре да зазвучи....бития бит другото го знайш :-D
чет авг 04, 2022 6:47 pmsilent написа:
....бития бит другото го знайш :-D
Кой не знай тас песен юнашка?!
Наздраве!
Фитилчо - майстор
чет авг 04, 2022 11:04 amТрифон П.Трифонов написа:
Мнението ми, за всички производители на пелети е- няма да си мръдна пръста, при такива цени.
Същото :drinkers:
Ще им хамалувам, ще инвестирам напред пет ка, ше ходя да им се моля, да се записвам...
Абе яааа... :wink:
шоп - майстор
чет авг 04, 2022 7:33 pmФитилчо написа:

Ще им хамалувам, ще инвестирам напред пет ка, ше ходя да им се моля, да се записвам...
Съгласен!

Обаче ми е жал за колеги инвестирали в хецове и други подобни пелетни котли със супер дупер ламда контроли за по 20000лв само котела.

Имам един съсед с триетажна неизолирана къща с ПВЦ дограма.
Имаше перфектен пиролизен котел 45 киловата. Първата зима мръзна, защото дървата му бяха мокри.
После си научи урока и започна да взима 40м3 дърва и да съхнат 2 години

После станаха модерни пелетите и закупи пелетен котел 40 киловата. даде 20000 за преработка.
Две зими харчеше по 12-14 тона пелети и горе долу беше доволен, когато пелетите бяха до 450 лв тон дървесните.

Тази година пак дава 18000 лв за въздушна ТП 16 киловата. Обаче е с радиатори и не слуша:-))))))))))))))))

Сигурен съм, че пак няма да му хареса разхода и накрая ще се съгласи с мен да изолира с 20 см вата къщата, да сложи подово и да се грее с каквото поиска.
krasi92 - майстор
Там ви е от въздуха синдрома. Кажи му на този на морето на хотел ще му е по евтино зимата
шоп - майстор
Абе шопския въздух си е ОК, наситен е с пари. Комшията има пари да си купи хотела на морето ама не ще там:-))) Той почива в Малта , Испания и Гърция.
Иска къща в ревното с голям двор в рамките на околовръстното и на 5 мин от метро. Не иска сокаците на Витоша. Децата да му учат в частни училища с вноска поне 8-10000 евро.
silent - майстор
чет авг 04, 2022 8:59 pmшоп написа:
чет авг 04, 2022 7:33 pmФитилчо написа:

Съгласен!

Обаче ми е жал за колеги инвестирали в хецове и други подобни пелетни котли със супер дупер ламда контроли за по 20000лв само котела.

Шопе ти пък точно тоя си зажалил....стегни се малко....бабите по селата мизерстват с мижави пенсийки....циганите ги лъжат и изнудват с дървата дето крадат и им продвават...ти жалиш некъв дет през година две фърля по 20бона....за да си сменя отоплението на прогимназията....имал дал...
krasi92 - майстор
То и Шопа не е за жалене но е малко по разумен от комшията си. И тои е инвестирал не малко в различни системи.
шоп - майстор
Най-новата инвестиция е 18 броя вакуумни слънчеви колектори с х15 тръби за подпомагане на отоплението:-))))

Есента ще е старта.
silent - майстор
Шопе ти ако и на работа ходиш ...робите на Хеопс живот са си живели в сравнение с тебе :-D :-D :-D ...аз не мога регулярната къщна работа да свърша за 2 дни седмично ти проект след проект...ма евала щом те влече...

Тема "Мнение за производители на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: