Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Не виждам смисъл от разделяне. Може в първия пост да се спомене коя година между кои страници се намира
andy_forresite - майстор
Не мога да разбера какво измерваме и какво сравняваме тук. Едни се топлят по пет часа без да споменават този незначителен факт. Други сервират квадрати по кофражен план че и отгоре...
Разходът в пари на дървесни е около половината от на ток, без климатици. Разходът в тонове е колкото се получи. Варира от 1.5 до 10 тона. Който не вярва, да прочете темата.
filmatoplo - майстор
Това ме подсеща за плановете ми да изолирам плюс подмяна на дограма ,или да направя инвестиция в червено вино :lol: .
gnt69 - майстор
filmatoplo написа:
Това ме подсеща за плановете ми да изолирам плюс подмяна на дограма ,или да направя инвестиция в червено вино :lol: .
Само с вино няма да стане, трябва и ракия и туршия. :partyman:
filmatoplo - майстор
:-D Като прибавим и 37 те градуса на жената под юргана готови сме да посрещнем зимата :wink: Поръчах си 2 тона пелети ,две зими проверих вече че толкова изгарям .
Rumen89 - специалист
Здравейте! Отоплявам къща 230кв.м с котел Виадрус горелка Грейко РБ 20 къщата е без изолация с бойлер 200 литра намира се в София днешните температури бяха 5-7 градуса разход за 12 ч е точно 17 кг иглистни пелети. Темература в помещенията 22-23 градуса.
filmatoplo - майстор
Моята камина я паля ако температурата падне до 23,5 градуса :) а твоята гаси на толкова :-D .
Здравейте, камината ми е golden fire и отоплявам 80-85квм. + бойлер 80л.
Въпросът ми е следният: при температута на водата 38-39 градуса температурата на изходните газове е 92-97 градуса
дали тази разлика е нормална или топлообменът не е много добър и температурата на изходните газове е твърде висока спрямо т. на водата.
И ако да какви корективни мерки бихте ми препоръчали освен почистване?
шоп - майстор
Доки написа:
На първо време вдигни градусите на водата. Осигури и връщаща вода с температура препоръчана от производителя.
nokoniko - специалист
Доки написа:
Здравейте, камината ми е golden fire и отоплявам 80-85квм. + бойлер 80л.
Въпросът ми е следният: при температута на водата 38-39 градуса температурата на изходните газове е 92-97 градуса
дали тази разлика е нормална или топлообменът не е много добър и температурата на изходните газове е твърде висока спрямо т. на водата.
Поставяне на турболатори....https://www.youtube.com/watch?v=JiQILyXzz0Y :partyman:

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: