Най - вълнуващия въпрос зимно време.
auubau - напреднал
То не може да се копира, трябва да се въвежда всяка стойност ръчно. Моята камина е 16-ка, но съм намалил кошницата като за 10-ка, че може и по-малко :roll: . Ето ги моите настройки, като със сигурност няма да са идеални за теб, но са натъкмени за новите ми пелети - Украински иглолистни. Капацитета на шнека ми е 8.6 кг/ч.
Прикачен файл:
IMG_20201021_220842_compress37.jpg
IMG_20201021_220842_compress37.jpg (108.65 KиБ) Видяна 5435 пъти
bibobore - специалист
И при мен седи капацитет на шнека същия(поне така пише). Сега ще въведа твойте и ще видя утре. Пак ще помоля ако има някой, който не ги пипал тези настройки за 10 kw да ги публикува.
LazarGanev - "Велик майстор"
По спомен заводските настройки са еднакви за 10, 16 и 25кВт камини и не са оптимални, няма как да стане. Задачата на сервизния е да ги оптимизира за всяка конкретна камина. В завода няма как да стане.
bibobore - специалист
Пак казвам, че търся тези настройки с които е дошла печката. Не казвам дали стават или не. При мен като вече е пипано, какво да променям, като незнам как е било в началото. Днес ми е първи ден с камината и вместо да и се порадвам, аз си тровя нервите до сега.
Последна промяна от bibobore на чет окт 22, 2020 7:00 am, променено общо 1 път.
stefanhinkov - напреднал
Здравейте,
Моля за помощ за Грейко бижу 16кв.
Вече втори сезон я ползвам, миналата година почти без проблеми.
Сега обаче много често се гаси и запалва веднага след това (докато мине цикъла гасене - температурата на водата спада с 2-3 градуса)
Доколкото успявам да я "уловя" - направо от Р1 отива да гасене, поддържането го прескача (обаче не винаги...).
Нямам термостат, управлява се само по температура на водата.
Според мен настройките за модулацията са си ОК, какво може да я кара да се гаси, без да мине изобщо през "поддържане" ?

Изображение
filmatoplo - майстор
Температурата на водата на колко е нагласена , и колко държи при работа .Температурата на газовете колко е :? Онез цифри за разпознаване на пламък как са. Направи едно обстойно почистване на камината включая капака с пружините ,под пепелника ,отсека при вентилатора и кюнците ,не изключвам и да се продуха маркучлето на пресостата .
Trafo - помощник
вт окт 20, 2020 7:28 pmNdp007 написа:
вт окт 20, 2020 6:24 pmTrafo1 написа:
Здравейте отново,
Тази вечер успя да запали , но сега пък не стига зададената температура на водата.Всъщност минава с градус-два температурата на която се включва помпата , държи около минута така, температурата започва да пада и се задържа на няколко градуса под темп., зададена за вкл. на помпата.
Задал съм темп. на водата 68гр., на вкл. на помпата 60гр.Камината вдига темп. максимумна 61гр. и после започва да пада.Задържа се на 57гр. и вече от час и половина гори на P3 и не качва повече температурата.Помпата стои включена и на 57гр.
Колко радиатора имаш? Бойлер лира?
Лира, бойлер 80л. и 4 панелни радиатора - 120/40 , 120/60 , 60/60 и 240/40.
filmatoplo - майстор
Относно Фабрични настройки -моля не се сърдете -Аз и Лазар ви казахме как стоят нещата.В клипа са почти заводските ,само не поставяй отметка на -Автоматично почистване .
Последна промяна от filmatoplo на чет окт 22, 2020 10:13 am, променено общо 2 пъти.
Trafo - помощник
ср окт 21, 2020 9:46 pmbibobore написа:
Докато гледах децата, вече я бе запалил и човъркаше по настройките. Така и не видях какви са били в началото. Вика- ето гори всичко е точно.Малко съм я "намалил" И това беше. Но при тия градуси навън да не мога да се стопля за час и половина.....То не иска да дигне повече от 50 градуса и едвам гори. Какво е пипано-незнам. Затова искам да видя завода какво си е задал. Да почна начисто, както му се вика.
Подобно е положението и при мене.Все едно са ми много консуматорите.

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: