Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
=D> :)
bibobore - специалист
Сега малко по същество. Нямам представа как точно да настроя процеса на запалване. Първоначално бях така:
Зареждане-50
Етап 1-20
Етап 2-300 Вентилатор 32
Етап 3-180 Вентилатор 36
Проблема е, че пелетите не са достатъчни за това време и камината направо гасне. Докато измине времето те са изгорели(Неуспешно запалване изписва) В този случай, къде да бръкна и да променям? Ако променя зареждането на 60 се пали,но пак не е добре. Да увеличавам ли още зареждането или какво да направя? Гледам и разгарянето е 100 секунди(без допълнително гориво). Ако при него не падат пелети, а ползва тези от запалването..... :axe:
Timoti - специалист
ср дек 04, 2019 10:43 amfilmatoplo написа:
80 секунди доза за палене ако е необходимо ,аз как правя -пълня бункера с пелети ,пущам шнека ръчно да подкачи примерно 60 сек и спирам ,изчиствам кошницата ,правя белег с маркер 1 см над отвора за запалката ,пущам отново и следя да напълни до белега и спирам -запомням числото ,повтарям още веднъж да напълни до белега ,Чистя кошницата от пелетите ,поставям я в камината ,въвеждам числото за доза Палене и е готова за пуск.

Ето ти този метод който колегата ни беше описал ,аз го пробвах и се получиха нещата ,благодаря са което на filma !Другото е,че на Етап 1 е без вентилатор (поне на мен ),да не би това да има значение и да спомага за по-бързото изгаря е на дозата :?
bibobore - специалист
Ясно. Ми пробвам по този начин тогава. И при мен етап 1 е без вентилатор, затова не съм го и написал :)
filmatoplo - майстор
Етап 1 без вентилатор- е време през което нагрява само запалката ,тя за около 10-12 секунди трябва да почервенее .След етап 1 -започва етап 2 при който се включва вентилатора .Е тук е тънкия момент да се наблюдава какво се случва през етап 2 и етап 3 ,те едва са забележими един от друг .Ако пали по бързо -не е нужно да са дълги етапи 2-3 ,щото следва и етап Разгаряне без гориво -което е допълнително време за горене на първата доза .Наблюдавайте колко секунди изписва при отмерване на времето при старт на етапите и вижте кои влизат в това време .Аз първо коригирам дозата за запалване ,след това пускам с фабричните етапи и наблюдавам ,в повечето случаи намалям по дългите да не остане без гориво .Другото което правя -увеличавам времената когато преминава през Нарастване на мощността на 1 и 2 степен ,ами малко са 60 секунди -бях писал защо .За да стабилизира на една степен ,и да видиш как се държи огъня поне трябва да направи 2-3 подавания на пелети +паузите .Абе под 120 секунди просто е несериозно за всяка степен .Примерно на степен 1 ако ти подава 5 секунди с пауза 50 секунди , ако имаш време 60 секунди за Нарастване -ами то кое по напред ,друго си е да погори известно време преди да мине на степен 2 ,нека да погори и на нея преди да прасне степен 3 :wink: Има и др тънкости .
bibobore - специалист
Така. При калибриране на шнека получавам следното:
5.64 кг(120 секунди по 30) и 5.68(180 секунди по 20) . Това нормални стойности ли са? Замерването е по начина посочен малко по назад.Пробвах и метода с пълненето на 1 см над запалката-отне точно 70 секунди.
Антон С. - специалист
Не се чуди, а си въведи настройките и пробвай. Прочети добре, какво е написал Филма за нарастване на мощностите и помисли за времето без подаване на допълнително гориво - моето съм го намалил на 60.
bibobore - специалист
Ще я въведа тая стойност, а останалото на прясна глава ще го прочета пак. Стана отново топло и не ми се пали. :-D
Timoti - специалист
пет окт 23, 2020 6:57 pmbibobore написа:
Така. При калибриране на шнека получавам следното:
5.64 кг(120 секунди по 30) и 5.68(180 секунди по 20) . Това нормални стойности ли са? Замерването е по начина посочен малко по назад.Пробвах и метода с пълненето на 1 см над запалката-отне точно 70 секунди.
Това иглолистни пелети ли са? Горя шороколистни и за 180 сек.пуска 460 гр.което е 9.2кг.капацитет на час ,очевидно тежат :roll: ,лоуда ми е 45 сек.
LazarGanev - "Велик майстор"
Точно заради това се налага калибриране :wink:

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: