Най - вълнуващия въпрос зимно време.
вт авг 16, 2022 9:52 amfeikot написа:
...
П.С. И тая тема ще затворят заради Трифон. Спри се, човеко !
В последствие
вт авг 16, 2022 2:35 pmfeikot написа:
Аз също отбелязах факта, че това с електропреносната мрежа може би е опорка, която ни подготвя за масова паника и психоза, както и за оправдание да спират тока, за да го изнасят. Не може тази мрежа, която е захранвала толкова предприятия и производства по социалистически ЕНЕРГОЕМКИ да ми се скапе, щото 50 000 души от пелети си купили климатици. Дрън дрън
вт авг 16, 2022 3:12 pmfeikot написа:
То сме си световни шампиони по песимизъм. За това и на хубавото не можем да се зарадваме.
У твоето село ако се топлят на ток, то то не е село.
Само два пъти да си излееш душата, в Спам, не се брои, нали Фейк?
Особено след като си сгълчал някого за подобно нарушение.
Ква файда, аз като съм са спрял, г-н Гълчител?
Провери си амплитудния ограничител! Влизаш в резонанс, не за друго.
LazarGanev - "Велик майстор"
вт авг 16, 2022 5:34 pmшоп написа:
То лоши новини много.
Днес газта на TTF е 236 Евро. Исторически връх за всички времена:-(
Споко бе, избраха нов шеф на Булгаргаз, от БСП. Сега ще потече един евтин газ от Газпром...
https://www.vesti.bg/bulgaria/bulgargaz ... ef-6149578
Производителите на пелети вероятно са обвързали цените си с тези на руският Газ.
Интересно, дали ще развързват същите, при еФтин Газ, дошЕл кой знае от къде, а може би и от друго място?!
За цените на пелетите питам и техните производители, не за друго.

Фейк, моля да отбележиш справедливо, къде кривна темата! Благодаря!
Цецо - специалист
Вероятно ще се повтори сценария от миналата година.Говоря за Видин.До ноември няма пелети никъде.Изведнъж се пускат навсякъде на цена 900 лв.Стъписани от нея не купуваме.След седмица цената тръгва надолу и се стабилизира около 700 лв.Влизат и вносни от Сърбия и това принуждава наште алчни търговци да намалят цената.
Последна промяна от Цецо на ср авг 17, 2022 10:08 pm, променено общо 1 път.
silent - майстор
Миналата година в София дъното на цените беше юни от юли месец....от около 400лв почна плавно покачване до нова година стигнаха 600лв....до началот на на март се задържаха до около 650лв....след което пак почнаха да пълзят до сегашните 1000лв...и не е имало въобще падане на цената с повече от 20лв... не се надайте на падане...по скоро тока ще ги последва с бързи темпове...днес на борсата киловата е 85ст...с доставката реалната му цена отива на левче....при тази цена на тока няма да изглеждат толкова скъпи....
ср авг 17, 2022 8:51 pmsilent написа:
... тока ще ги последва с бързи темпове...днес на борсата киловата е 85ст...с доставката реалната му цена отива на левче....при тази цена на тока няма да изглеждат толкова скъпи....
Искаш да кажеш- Купувайте братя, докато сте в състояние?!

Днес чух по някакви телевизионни новини, че спрели износа на дърва за "трети страни". За втори не казаха.
А тока дали.....ъъъъ....

Силенцио, Трабито дали ще ми изглежда йоФтено, ако се продава на 80% от цената Порше?
шоп - майстор
ср авг 17, 2022 8:04 pmЦецо написа:
Вероятно ще се повтори сценария от миналата година.Говоря за Видин.До ноември няма пелети никъде.Изведнъж се пускат навсякъде на цена 940 лв.Стъписани от нея не купуваме.След седмица цената тръгва надолу и се стабилизира около 800 лв.Влизат и вносни от Сърбия и това принуждава наште алчни търговци да намалят цената.
За мен е 100% безотговорно да посрешнеш отоплителният сезон без гориво.
Ако съм бекярин и сам може.
Обаче ако имам жена, деца, внуци имам отговорност.

Тази година има нови фактори на пазара на енергоизточници и няма много общо с предишни години.
Много мои познати купиха на 650 лв дървесни пелети по мой съвет веднага след първите години на войната и не сгрешиха. Писал съм тук във форма, може да се провери.

Тези дни газа на борсата е 250 евро. У нас е без пари на този фон...300 лв без ДДС, акциз и такси.
Газпром прорукува за 400 евро...
Добре 400 евро, но пак може да го няма....
krasi92 - майстор
За да се спре износа на ток трябва да се линчуват на стадиона другарите от БЕК
ср авг 17, 2022 9:14 pmшоп написа:
...
Много мои познати купиха на 650 лв дървесни пелети по мой съвет веднага след първите години на войната и не сгрешиха. Писал съм тук във форма, може да се провери.
...
Само една поправка- първите дни, не години.
Инак, който иска да проверява! Аз помня, че препоръчваше и тук.

Краси, скоро бех в Искрец, ма не съм им рекъл да спират реката, да ги.....Шегувам се.
99% са за ебане, не за линчуване.
После ще си намерят нови очи да се появят на 1ва линия отново. На това ли му се вика безочие? Всичко зарад единия Гъз!!!
silent - майстор
ср авг 17, 2022 8:56 pmТрифон П.Трифонов написа:
ср авг 17, 2022 8:51 pmsilent написа:
... тока ще ги последва с бързи темпове...днес на борсата киловата е 85ст...с доставката реалната му цена отива на левче....при тази цена на тока няма да изглеждат толкова скъпи....
Искаш да кажеш- Купувайте братя, докато сте в състояние?!

Днес чух по някакви телевизионни новини, че спрели износа на дърва за "трети страни". За втори не казаха.
А тока дали.....ъъъъ....

Силенцио, Трабито дали ще ми изглежда йоФтено, ако се продава на 80% от цената Порше?
Нищо такова не искам да кажа....искам да кажа че ни чака единствено груб секс занапред предимно от към женската страна... Сега тука се кефите повечето колко скъпо е на пелети и газ и как пердашите дявола във въздуха с евтин ток и термопомпите....ма трябва да знаеш че мечката кат вършее в чуждия двор въпрос на време е да прескочи в твоя...в момента вършее наред по борсите и е въпрос на време да ти изкочи през електромера....
Ако има само порше и траби и имаш само 80те птоцена пък не ти ходи пеш евтино скъпо нямаш избор....той избора на отопление не е безкрайно дълъг списък...

Тема "Мнение за производители на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: