Най - вълнуващия въпрос зимно време.
k88 - специалист
plastkomfort написа:
За TORCH около 5000 лв. но звъни и питай в сайта има телефони.
Звъннах и попитах малкият вариант от 3-20 kw комплект е 5280лв
За тези пари ли е вазможното най-ефтино и качествено котле на пелети с което мога да отоплявам двуетажната си къща
Мултитерм искам да изградя инсталацията и да сам си купил най-скъпите елементи от нея докато имам вазможност сега.
Моля даите някакви други варианти на котли и цени
filmatoplo - майстор
Ще ме обвинят в реклама , прочети подписа ми , цена на лични , За предимствата и + совете се запознай от сайта .
plastkomfort - специалист
Виждал съм котела и горелката в действие и мисля че си заслужава .
filmatoplo - майстор
Е днес бях свидетел на поредната простотия , търсиха ме преди 15 дни за съвет дадох го за Грейко , днес гледам от тарикатлък ли от какво :? :) -изпраскали Фроли котел 40 клв с горелка Фероли Р12 за макс 150 квадрата площ :lol: .
plastkomfort - специалист
Ми на хората може да им е хубаво да им е вътрешно :-D
Мои познати пък си взеха котел ПРИТИ и горелка пак ПРИТИ за 100 квадрата като минималната и мощност е 10 kw.
Голям цирк ще се получи :-D
filmatoplo - майстор
10 клв еди- дойди :wink: ами цели 30 минимална + 55 максимална :shock: представете си какъв разход ще даде като започне да пали и спира през полувин час =D>
k88 - специалист
Аз намерих варианта за мен като цена и качество мисля да заложа на грейко,абсолутно всичко за което сам чел,че трябва да го има го има!
krasen1 - специалист
Помисли ли че в топлите дни есен и пролет минималната мощност на котела ще ти е голяма ако сложиш един ден изолация.Котела ще работи включи изключи,и от там идва един преразход на гориво.Дааа не стане работата като моя комшия, който сложи горелка грейко за 100 кв.и работи на същия принцип както писах по горе.Дава му разход на това топло време 1,6 кг/час слънчогледови пелети.Според мен събери още някой лев и си вземи нещо по добро, за да ти е мирна главата.
filmatoplo - майстор
Как според вас се държи един котел в топли дни :wink: Красене моляте обясни ми какво ще направи Торча днес ако към 17 часа трябва да стартира с вода в котела 20 градуса и стайна да речем 18-20 градуса , като по стаен термостат ще му зададем 22 гр .Моля те обясни ми на мен подробно действията на котела , и времето за което ще работи и режимите , да направя разлика с Грейко , ако торча прави нещо по гениално -тук ще кажа да Грейко е по слаба машина :) .
stoyanstoyan - специалист
И на мен ми е интересно ,защото ми предстои покупка и да мога да се насоча.

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: