• 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 60
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
vlado_sm - специалист
http://www.kolko.bg/bg/amd-artronic-600va-bg/p/1414986
Това е другият ми ЮПС. Дали той ще свърши работа?
VLADO66 - майстор
В компютърните захранвания има филтрови кондензатори които поемат момента на превключване на UPS от мрежа на акумулатор.
vlado_sm - специалист
Тоест на разбираем на мен език би трябвало да стане :)
VLADO66 - майстор
vlado_sm написа:
Тоест на разбираем на мен език би трябвало да стане :)
Тоест точно обратното.
vlado_sm - специалист
И какъв е изхода при това положение?Явно ЮПС няма да помогне , а този стабилизатор който имам е толкова античен , че не знам каква работа ще върши-възможно е да ми е набор.
VLADO66 - майстор
Може и да свърши работа пробвай :)Неприятното на тези стабилизатори е че греят и са пожароопасни,така че гледай къде го слагаш.
filmatoplo - майстор
Ползвал съм юпиес който сработва за мили секунди , тоест още преди крушката да е премигнала и той е превключил , марката беше нещо -Мултиимпекс :? .
Christo - майстор
Хубавите UPS-и работят така: Когато има ток, входящото напрежение се изправя и с него се захранва генератор на 220V, 50Hz. При отпадане на напрежението, в рамките на няколко милисекунди, захранването се прехвърля от акумулатора. Няма промяна в изходното напрежение, защото за времето на прехвърлянето, генераторът се захранва от електролитния кондензатор на изправителя и не прекъсва да работи. Изходното напрежение е с чиста синусоидална форма и е електронно стабилизирано. Повечето производители ги обявяват като ON LINE. Продават се главно в компютърните магазини. При една и съща обявена изходна мощност са с около 50% по-скъпи но и по-тежки. Сигурно има защо. Другите недоразумения работят така: Когато има ток, от входа, директно на изхода, каквото е това е! Като спре тока, едно реле "съобщава" на генератора, че трябва да започне да работи. Губи се сигурно 10 пъти повече време при превключването, през което време консуматорите се "чудят" какво става. Генерира се напрежение с правоъгълна форма, което е източник на смущения и както казва Лазар, шашка електрониката. Имам много случаи да съм купил скъп боклук, да купя нещо хубаво и ефтино, никога не съм успявал. Може да е въпрос на късмет, ама надали!
lusynik - специалист
Работа в ръчен режим-доста намалена,около 5-6 кг/ч. http://www.youtube.com/watch?v=Y3zatXadaFI.Тук е в режим на модулация -http://www.youtube.com/watch?v=xXL7WRPeO2c :finga:
Като казвам 5-6 кг/ч. имам предвид работа на 100%.На практика така работи първите 20-30 мин.,а след това преминава в модулиращ режим.В по голяма част от времето % са по-малко от 50-колебае 10%-19%-28%.
joro12 - напреднал
относно пелетната горелка ivg s40-къде се свързва стаен термостат за да може да се управлява горелката от него?
  • 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 60

Тема "Пелетни горелки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: