Да ама не,има 6 градуса разлика от тази температура в гилзата и тази на изходящата тръба в полза на гилзата.Оставих го там и преместих в другия отвор аварийното реле.Само че карък... водата почти няма налягане,пред спиране е и не мога да напълня системата....на под 0.5 атмосфери е...
Щом са били техници, трябваше да искаш да ти я настроят както трябва. На мен ми я доставиха само - беше фирма но никога не бяха слагали такава горелка - инсталират другите две марки горелки, но са познати и минах по тънко пък и ми завериха гаранцията. Така аз се оправях от самото начало. Нямах друг вариянт - нямах достатъчно пари за да си платя за фирмен монтаж.
Но те са длъжни да ти настроят горелката спрямо твойте пелети, пък и знаят какво да гледат - това е мн важно.
Да, луксомера трябва да е над 90, но при пускане на новата доза винаги падат луксовете докато се разпалят падналите пелети - това исках да кажа по горе.
Според мен при тази ниска мощност, трябва да си с по малка пауза пелети, но ти си знаеш най добре щото е пред теб горелката пък и пелетите са различни.
Поне казаха ли ти как се влиза в сервизното меню. Там има още настройки. При мен първоначалната доза беше много голяма а времето за изгаряне малко и в началото се заваксваха мн пелети, но това не е кой знае какъв проблем. Там се задава и минимума на горелката - при мен беше 6kW по дефолт. Наистина киловатите на горелката не са описани много правилно и тук търпят много критика. Тези 10% не дават правилна информация - При теб както си задал 14kW - 10% трябва да са 1,4kW, но тогава горелката ще изгасне щото е невъзможно да се поддържа горенето на тая мощност, така че според мен минимума е този който се задава в Сервизното меню. Ако е зададено 4kW за минимум то модулацията е между 14 и 4kW, като 14 е 100%, а 4-10%. Поне аз така си го обяснявам, инак тези проценти нямат логика.
P.S. Ако ти работи добре дори да е 6 киловата минимума не го пипай.