• 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 65
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
alx359 - специалист
Radoslaw написа:
alx359 написа:
iceheart написа:
Сменяйте бе хора.....
Какво му мислите толкова когато има алтернатива на достъпна цена...... :-D
Проблемът от към мен е основно в по-изпипаното изпълнение. Натурела виждам имат приличен външен панел за вграждане, но за да се сложи на ГП-то, ще трябва да се махне стария такъв и да се реже част от отвора, като се запушва останалото с пластина подходящо шприцована (нали някой ден ще я продадем тая горелка за да си купим "самопочистваща" :-D). Изпълнимо е, но не елементарно, защото нямам всички необходими инструменти. Други подробности на пръв поглед са този контактор (пипам добре с поялник, но не се смятам за разбирач-платкаджия) а и после да се закачи RS-232 to LAN server модул и да се тества дали работи с Натурелския софтуер, който да позволи да се управлява горелката от отдалечено PC. А накрая и да се пренесат всички тия жички от сегашната платка върху новата - от чужд, непознат монтаж... Проектче си е, и ще си иска време. Ако някой би ми го изпълнил в София, без да ми одере кожата, сериозно бих се замислил.

Тук в съседната тема,показаха ,как са го направили на GP.Taka,че предполагам ,ще стане и на твойта.Обади се ,ще го направим заедно и безплатно.Ей така от предизвикателство.Ако искаш може да опитаме и с това.В съседната тема вече са го направили,изпреварват ни :?:

http://www.ebay.com/itm/USR-TCP232-401- ... 1270183393
Супер си! =D>

Но не мога сега, уви. Ползваме парното активно (малко дете). Най-рано пролетта.
Radoslaw - специалист
Разбира се ,нека се постопли малко.Ще ни изпреварят тотално,ама тъкмо ще понасъберем ,малко повече информация.Като си готов ,пиши на лични .
filmatoplo - майстор
Що се однася до платката на Бисолида, тя не е проблем да се свали -апропо оня ден отварям капака на една горелка и платката паднала, чист късмет че не е дало на късо, държи се на едни фалшиви пвц щифчета.
Radoslaw - специалист
filmatoplo написа:
Що се однася до платката на Бисолида, тя не е проблем да се свали -апропо оня ден отварям капака на една горелка и платката паднала, чист късмет че не е дало на късо, държи се на едни фалшиви пвц щифчета.

Ако го правиш за себе си ,сигурно няма да падне.Ще го направиш така ,че никога да не падне.Хубаво е когато и производителите започнат да работят и мислят ,така.Тогава ,може и да помислят и за европеиския пазар.
iceheart - специалист
Филме работата е "Дежа вю" преди няколко дни и аз имах същият проблем, отварям да погледна и платката паднала и виси на едното краче. Нагласих я и сега няма проблем и най вероятно няма и да има, ама крачетата ми се видяха малко хлабави.
Последна промяна от iceheart на вт фев 17, 2015 10:33 pm, променено общо 1 път.
filmatoplo - майстор
:prayer: :lol: Вярно ли, аз си мислих че само при мен се случи.Мислил съм и за шведското управление на GP 4 ама на дали се продава, пък на каква цена, абе Натурелката има больше функции.
alx359 - специалист
Това ми е TRV-то на бисолида - онзи със синджира. Вижте как има 2 разминаващи се пръстена със *С - бял и червен. Белият е от към маркера.
Как се борави с него?

Прикачен файл

trv.jpg
trv.jpg (10.35 KиБ) Видяна 1627 пъти
alx359 написа:
Това ми е TRV-то на бисолида - онзи със синджира. Вижте как има 2 разминаващи се пръстена със *С - бял и червен. Белият е от към маркера.
Как се борави с него?
При монтаж на различни котли:
-отвора за лоста е отдолу-белите цифри
-отвора е отгоре -червените
Това е при монтаж на чудото странично на котела-хоризонтално.
Когато се монтира вертикално..........забравих кои.
alx359 - специалист
Трифон П.Трифонов написа:
-отвора е отгоре-червените
Аха, при мене отвора е отгоре, значи чета само червените цифри а белите игнорирам напълно? Много объркващо. Благодаря!
LazarGanev - "Велик майстор"
Ползваш само едната скала, която ти е удобна, според разположението. Другата я игнорираш
  • 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 65

Тема "пелетен котел Bisolid SAVER C" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: