Най - вълнуващия въпрос зимно време.
съб дек 18, 2021 4:58 pmgenaid_03 написа:
Здравейте, тази година си взехме новата камина на екоспар, ecospar nova 30. Имам въпрос. Когато задам степента да е на auto би трябвало камината да гори на най силната степен и мощността да е 30 киловата и когато наближи зададената температура на водата 62 да започва да намалява мощността. Да, но като вляза в менюто за показване на мощността, показва 25 след малко време 17 и така до 13 или 15. Защо е така. До като достигне 62 градуса на водата много зор. Има ли колеги със същата камина? Дайте мнение.
От тази година и аз съм със същата мойте проблеми са други, но относно твоя въпрос определени качеството на пелетите има значение .Пробвах три вида пелети който съответно ми продадоха за доста добри.Та от тях само с едни минаваше през мощностите и достигаше бързо 62 градуса и се загася.Но след това няма палене,пълни кощницата и следват и светка за пелети.
Дани11 - специалист
ср дек 22, 2021 8:32 amLqkata20@abv.bg написа:
Добро утро.Някой в групата може ли да помогне с настройките за Eco Spar 30kw.Прегледах темата но не намерих нищо писано за нея .Проблемът е че на човека по подръжката не може да се разчита,защото явно разбира колкото мен,да не говорим че и телефона не си вдига.След като е направила температурата по стайния термометър ,се загася.След това при опит да запали ,пълни кощницата та и повече .Всеки ден я заварвам с лампа за липса на пелети а тя реално си има.След ваденето на пелетите и повторно запускане пали.Наблюдавам че пламъкът и е жълт и понякога е доста ниско в кощницата .Черни прозореца,след 24 часа работа става непрогледен.пробвани са 3 вида пелети.Параметри който съм проследил са пар6-30 ,пар8-60,пар10-16,пар18-60.Нямам с какво да ги сравня защото в инструкцията която ми дадоха даже Nova я няма .Ако някой може да ме насочи, не смея да ръчкам много ,защото все още е гаранционна.
Параметър 8 ти е проблема, много е висок. Трябва да е около 30.
pavlin83 - специалист
ср дек 22, 2021 11:43 amДани11 написа:
Добро утро.Някой в групата може ли да помогне с настройките за Eco Spar 30kw.Прегледах темата но не намерих нищо писано за нея .Проблемът е че на човека по подръжката не може да се разчита,защото явно разбира колкото мен,да не говорим че и телефона не си вдига.След като е направила температурата по стайния термометър ,се загася.След това при опит да запали ,пълни кощницата та и повече .Всеки ден я заварвам с лампа за липса на пелети а тя реално си има.След ваденето на пелетите и повторно запускане пали.Наблюдавам че пламъкът и е жълт и понякога е доста ниско в кощницата .Черни прозореца,след 24 часа работа става непрогледен.пробвани са 3 вида пелети.Параметри който съм проследил са пар6-30 ,пар8-60,пар10-16,пар18-60.Нямам с какво да ги сравня защото в инструкцията която ми дадоха даже Nova я няма .Ако някой може да ме насочи, не смея да ръчкам много ,защото все още е гаранционна.
Здрасти
Направи пар.3 и 4 по 150,направи пар.6на 20 и пар 8 на 10 така ще зарежда по малко при палене и едва ли ще препълва
ср дек 22, 2021 3:29 pmpavlin83 написа:
Здрасти
Направи пар.3 и 4 по 150,направи пар.6на 20 и пар 8 на 10 така ще зарежда по малко при палене и едва ли ще препълва
Благодарско. С паленето сме супер Параметър 8 е на 10 .Ако ми кажете и винтилаторите на най -ниска и най -висока степен какви стойности трябва да бъдат,ако не се лъжа пар 24 и 28.Работата отива към черпене :)
pavlin83 - специалист
ср дек 22, 2021 6:44 pmLqkata20@abv.bg написа:

Здрасти
Благодарско. С паленето сме супер Параметър 8 е на 10 .Ако ми кажете и винтилаторите на най -ниска и най -висока степен какви стойности трябва да бъдат,ако не се лъжа пар 24 и 28.Работата отива към черпене :)
Отива ма не отива да беше казал в момента колко са ти, пък те си зависят изцяло от тягата на комина пък и от пелетите напиши всички параметри и ще помагаме
ср дек 22, 2021 9:07 pmpavlin83 написа:

Здрасти
Отива ма не отива да беше казал в момента колко са ти, пък те си зависят изцяло от тягата на комина пък и от пелетите напиши всички параметри и ще помагаме
Беше висок този за най голяма мощност защото разхвърляше пелети от кошницата пае28-170 а пар 24 -110 намалих 28 на 150 и сега уж има по спокойна работа ,пар 10-16 а пар 18 -60,пар6-30 и пар8-10.
Здравейте колеги.Може ли малко помощ за АУРИГА Б 25Кв.
Проблема е че,като поработи малко и шнека започва да мели пелетите това води до много прах и задръстване(блокиране) на шнека.След като го почистя с триста зора и тръгва пак.Само първата година нямах проблем ,последните две го имам.Провах с различни пелети даже взех и от тези,които ползвах първата година,но проблема го има.Прави ми впечатление,че интервала на подаване е през 2,3 секунди и постоянно сипва и си мисля ,че това може да е проблем защото,когато се задръсти тръбата е пълна с прах,който стига почти до пепелника.Някой път пък намирам неизгорели пелети,само овъглени.
Искам да намаля подаването на пелетите по време на работа,не по време на разпалване,което се надявам да ми помогне.Моля за инфо кой параметър ми трябва за това подаване и ако някой е брак ядове като мен да ми помогне?
pavlin83 - специалист
чет дек 23, 2021 6:56 pmfokera_88 написа:
Здравейте колеги.Може ли малко помощ за АУРИГА Б 25Кв.
Проблема е че,като поработи малко и шнека започва да мели пелетите това води до много прах и задръстване(блокиране) на шнека.След като го почистя с триста зора и тръгва пак.Само първата година нямах проблем ,последните две го имам.Провах с различни пелети даже взех и от тези,които ползвах първата година,но проблема го има.Прави ми впечатление,че интервала на подаване е през 2,3 секунди и постоянно сипва и си мисля ,че това може да е проблем защото,когато се задръсти тръбата е пълна с прах,който стига почти до пепелника.Някой път пък намирам неизгорели пелети,само овъглени.
Искам да намаля подаването на пелетите по време на работа,не по време на разпалване,което се надявам да ми помогне.Моля за инфо кой параметър ми трябва за това подаване и ако някой е брак ядове като мен да ми помогне?
Здрасти параметрите който ти трябват са пар.10 зареждането на степен 1 и пар.18 зареждането на степен ауто но паралелно с тях се намалят и пар.24 който е 1 степен за въздуха и пар.28 който е за степен ауто. Настройваш за степен 1 и ауто междинните си ги изчислява контролера това важи и за пелети и за въздух.
ср дек 22, 2021 9:07 pmpavlin83 написа:

Здрасти
Здравейте.По моя случай се оказа че и пар 55 беше на 100° което явно беше супер малко .Бутнах го на 140 и в момента прави 60°доста бързо .В момента пр 18 е 60,дали да не го сваля на 55 например за да намаля горенето .В момента пар 28 е 150 а в цялата тема не видях някой с по ниска стойност.След като стигне 60° влиза в модулация и си жули на най ниска степен .Като отчете спад на водата пак вдига на по висока мощност.Днес се огаси само един път защото достигна зададената стайна температура.Как мислите да бутам ли пар 18.В момента пар 6 -30 пар 8-10 пар 10-18 пар 18-60 пар 24 -110 пар 28-150
пет дек 09, 2016 6:21 pmizidor66 написа:
Ето и настройки за Ecospar Alba18kw.
http://dox.bg/files/dw?a=728a11f827
Би ли могъл да качиш пак настройките за Ecospar Alba18kw, защото не мога да ги изтегля от дадения линк

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: