Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте Пелето потребители има горелка бисолд първа година имам въпрос .как и къде да свържа датчик пт1000 за димни газове горелката с ръчно почистване
Последна промяна от Virtex на чет ное 30, 2017 9:35 am, променено общо 1 път.
Причина: Без връзка с темата
Staio1 - специалист
Няма лошо в статистиката ти. Но тя важи само и единствено за твоята къща, която е в твоето населено място с нейните си характеристики и т.н. С други думи две еднакви къщи няма, с точно същите условия, както ти сам казваш при теб може днес да е -2, а при този с 200 те квадрата да е +5 и да му е благоприятно изложението. Преди няколко дни се чухме с моя приятел Анди и той спомена че при него е мъгливо от няколко дни и са спаднали температурите, при нас вън беше за по къс ръкав. Та факторите са доста, но не и и само външната температура де, това исках да кажа. Ако си в апартамент и всички над теб и околу теб се греят е друго, ако си в къща на един етаж и топлиш 200 кв.метра е едно, ако са 2×100 е друго и така. А и - 36 в Якутск не е като -36 в България. Тука ако стане -36 с тази влажност на въздуха трябва да затворят държавата директно :-D .
emilvelkov73 - специалист
doobref написа:
ivailodch написа:
filmatoplo написа:
Съвсем нормален разход ,но ние не знаем по колко часа работи през това времетраене 24 часа .На кутия е по добре .
В интерес на истината не знам колко часа в денонощието работи, тъй като съм го настроил от стайния термостат по градуси, а не от самата горелка по часове.
С две думи, сега за повече пари стоим на по студено... определено лоша комбинация виадрус + горелка.
П.С: Някой може ли да ме насочи в коя тема имаше схема за кутията и изобщо акъл как става повдигането. Мина доста време откато го гледах това из форума.

Здравей, мога да те насоча как да си повдигнеш котела на кутия. Аз съм със Солитекс 34 кв. и с горелка Грейко 20кв. В момента съм я закотвил на Р1 да работи в порядъка от 61-63 градуса и работи вече 4-ти ден, без да влиза в суспенд- изчакване. При сегашните 4 градуса в Пазарджик за 24 ч. - разход около "+ -" 2 чувалчета за 100кв.м и 2 бойлера общо 250литра. Ще направя снимки и ще ти пратя . Направил съм и прегради на котела и сега комина се държи с ръка. Вътре подържа 22-23 градуса от 6-30ч. до 23.00ч., след което е на 21 гр. от 23.00-6.30ч. Работи по термоглави, като съм изключил стайния термостат. До утре.
Здравей,
може ли да споделиш и на мен как си направил
Направил съм и прегради на котела и сега комина се държи с ръка.
Аз съм със същия котел и мойте градуси достигат 350 при мощност от 20 KW
Може да пишеш и на лични.
Благодаря предварително.
шоп - майстор
emilvelkov73 написа:
Аз съм със същия котел и мойте градуси достигат 350 при мощност от 20 KW
Уау!

350 градуса не съм мерил и на старият ми руски чугунен котел КЧМ 5 с мощност 45 киловата зареден с донбаски въглища и с отворени на макс въздушна и коминна клапа. Максимума е бил 250 градуса.

Определено топлите гълъбите и атмосферата. Отделете 2-3 часа в четене из форума. Има много писано за тунинг и турболатори.
Успехи!
bmahob - майстор
При това топло време октомври 13чувала, ноември 26, палена всеки ден
filmatoplo - майстор
Тази година не ги броя ,писна ми ,не знам 20 може ида са.
andy_forresite - майстор
На втори декември стъпих на 1000 кг. или 180 лева. Бойлерът от два месеца не е включван на ток, така че изваждам едни 2х30=60 лв., които щяха да отидат за ток и тотал 120 лева до тук. Даже ми харчи 40 лева средно/месец, но нали пък котелът черпи ток... няма да цепим стотинката на две.
Тази нощ беше под нулата и не спрях отоплението. За да съм сигурен, че ще работи на минималната мощност, която съм настроил, направих трите степени на RB20 с разлика 0,1 секунда. Сутринта гледам женското съсловие отметнало завивките и спи. Температурата я оставих на 23°, но спрях един радиатор 20 глидера Н500 и сутринта го пуснах. Водата беше 65 градуса, колкото бях и задал и за да не ми пише изчакване си го пуснах в действие.
Нещо такова очаквах да се получи сутринта предвид чистата мощност към инсталацията за мощност 1 - около 5 kw. С 9500 вата радиатори съвсем нормално водата беше 65. Лошото е топлоизолацията в къщата. О там връщащата тръба на два радиатора вчера цял ден не изстина, сутринта също пареше. Изстива чак като наближи 10 гр навън, но тогава пък следва "изчакване", което не е добре.
шоп - майстор
andy_forresite написа:
Сутринта гледам женското съсловие отметнало завивките и спи. Температурата я оставих на 23°
Анди, благородно ти завиждам. У нас снощи бе 24,5 градуса и получих скандал и рев, че двете принцеси мръзнели:-(

Ударих един + на термопомпата ( от 34 на 35 градуса ) и сутринтта бе 25,5 градуса на всички 220м2 отопляема площ и получих усмивки и целувки:-)

И в момента не смея да ударя един -, че довечера скандал:-)))

Снимката говори !

Прикачен файл

SAM_9373.JPG
Svezar - специалист
Те повечето хора лятото като стане 26 градуса вътре пускат климатиците,вие ги гоните зимата :shock: У нас държа 22,5 /сверено по три различни термометъра/ и като имаме гости повечето казват че им е много топло,а при 25 и повече /ако са реални/ не знам как се издържа без да се потиш !
шоп - майстор
@Svezar, много ни е добре при 25,5 градуса :)
жената е само по гащи :-D :-D :-D

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: