filmatoplo написа:Вярно е че има термостати с доста функции,но колкото и да е модерен си остава едно устройство без обратна връзка към и от другите стаи.Това се опитвам да ти обясня.Ти можеш само да предполагаш че в другите стаи ще е 22 градуса и до там както и да регулираш водата,радиатора ще има различна мощност при различни температури но няма обратна връзка.И пак стигам до логичния въпрос ако някой в някоя стая иска да усили топлото или да го намали какво ще направиВ случая разглеждаме стайния тт като това само да подаде сигнал към горелката да си намали мощността или да спре , аз ползвам стайния термостат и за друго .Айде ще ти издам малко -говоря за качествен стаен термостат с истински функции не само ключе он-оф , та чрез този ст тт си контролирам освен стайната температура , ами имам и съображение и по външна температура , връзка с трипътен смесителен вентил за регулация на водата подавана към радиаторите , след това ползвам функции на ст тт като -уикенд , противозамръзване , нощен спад , над 10 дневни различни алгоритъма в зависимост кой кога му трябва топло в жилището съобразено с това кога има хора в жилището и сигурно пропущам нещо още
![]()
.Апропо такъв стаен струва над 260 лв затова не минава в офертите понякога , не че не е необходим
.А относно регулирането с термоглави , не с глави ами го измислих преди години с малки помпички за всеки радиатор , взех че пратих имейл на Вило с гениалната си идея , и знаеш ли какво стана -Откраднаха ми идеята , даже я кръстиха Geniax
дал съм нещо на света .http://www.sbz-monteur.de/2009/02/19/wi ... eizkorper/