Най - вълнуващия въпрос зимно време.
fox_vt - майстор
filmatoplo написа:
:) В случая разглеждаме стайния тт като това само да подаде сигнал към горелката да си намали мощността или да спре , аз ползвам стайния термостат и за друго .Айде ще ти издам малко -говоря за качествен стаен термостат с истински функции не само ключе он-оф , та чрез този ст тт си контролирам освен стайната температура , ами имам и съображение и по външна температура , връзка с трипътен смесителен вентил за регулация на водата подавана към радиаторите , след това ползвам функции на ст тт като -уикенд , противозамръзване , нощен спад , над 10 дневни различни алгоритъма в зависимост кой кога му трябва топло в жилището съобразено с това кога има хора в жилището и сигурно пропущам нещо още :? :) .Апропо такъв стаен струва над 260 лв затова не минава в офертите понякога , не че не е необходим :wink: .А относно регулирането с термоглави , не с глави ами го измислих преди години с малки помпички за всеки радиатор , взех че пратих имейл на Вило с гениалната си идея , и знаеш ли какво стана -Откраднаха ми идеята , даже я кръстиха Geniax :x дал съм нещо на света .http://www.sbz-monteur.de/2009/02/19/wi ... eizkorper/
Вярно е че има термостати с доста функции,но колкото и да е модерен си остава едно устройство без обратна връзка към и от другите стаи.Това се опитвам да ти обясня.Ти можеш само да предполагаш че в другите стаи ще е 22 градуса и до там както и да регулираш водата,радиатора ще има различна мощност при различни температури но няма обратна връзка.И пак стигам до логичния въпрос ако някой в някоя стая иска да усили топлото или да го намали какво ще направи :?: Има такива термостати каквито описваш но за в контакт примерно за ел радиатор но забележи разликата един термостат един радиатор една стая не цяла къща [-X
filmatoplo - майстор
:) Аз ти загатнах за какво се ползва стайния термостат , ама ти не схвана , и няма такова нещо -стая да остане не затоплена .На практика може да се получи спад в някоя от стаите с по намалена термоглава , но това няма да е повече от 1 макс 2 гр , след това стайния където и да се намира ще даде старт за топло -въпрос на индивидуален баланс .В програмата на термостата си има почасови спадове по 3-4 градуса надолу , от примерно 21-22 гр до спад 18-19 гр .Регулират се така че когато има хора в помещенията -топлото да бъде 22 гр , когато няма никой или се спи да има спад до 19 гр примерно , естествено при 1 изолирано жилище това става 1-2 часа предварително :wink: пак въпрос на индивидуален баланс , абе ако се въртиш покрай мен толкова неща ще научиш които не си ги чувал и правил , а съм от провинциален град в който 99,9% нямат и хал хабер от топлотехника :wink: , в Бургас пък има само 1 фирма която разбира от тези работи , другите са оле мале .
filmatoplo - майстор
:) Монтирал съм такива веднъж , едвам ги пази човека от децата , за обществени сгради абсурд :wink:
fox_vt - майстор
Тъй де тъй ама аз пак не разбрах ако искам да полегна денем да спя щото съм нощна смяна как да си намаля топлото в стаята кат ов програмата на термостата пише в толкова часа има хора :-D След това като се върна от нощна термостата ще пише хората спят ще е по хладно ама аз искам да си усиля топлото. :-D Всичко с тези готови програми е хубаво но невинаги е лесно да се предвиди каква ще е организацията

.
....На практика може да се получи спад в някоя от стаите с по намалена термоглава , но това няма да е повече от 1 макс 2 гр...
С това червеното вероятно се обърка или....какво точно искаш да кажеш.
VLADO66 - майстор
Ми има ръчен режим,и защита от деца.
filmatoplo - майстор
:wink: Ееее Фокси , знаеш че има копченце на термостата с което за 1 секунда се превключва от нощен спад в дневен режим с висока температура :wink: , а пък ти ще си вкараш програма за това почасово и другия път като се върнеш от смяна да ти е топло , айде сега елементарни работи ли ще те уча .Цяла европа е така -ти наопаки , само термоглави има по сградите с Тец , и пак имат почасов спад от абонатната -говоря по Европа , у нас знаеш абонатните станции са прецакани отдавна :wink: .
plamenmaistora - специалист
стайния термостат е голям +
IMIT

Прикачен файл

PC210756.JPG
filmatoplo - майстор
filmatoplo написа:
:) В случая разглеждаме стайния тт като това само да подаде сигнал към горелката да си намали мощността или да спре , аз ползвам стайния термостат и за друго .Айде ще ти издам малко -говоря за качествен стаен термостат с истински функции не само ключе он-оф , та чрез този ст тт си контролирам освен стайната температура , ами имам и съображение и по външна температура , връзка с трипътен смесителен вентил за регулация на водата подавана към радиаторите , след това ползвам функции на ст тт като -уикенд , противозамръзване , нощен спад , над 10 дневни различни алгоритъма в зависимост кой кога му трябва топло в жилището съобразено с това кога има хора в жилището и сигурно пропущам нещо още :? :) .Апропо такъв стаен струва над 260 лв затова не минава в офертите понякога , не че не е необходим :wink: .А относно регулирането с термоглави , не с глави ами го измислих преди години с малки помпички за всеки радиатор , взех че пратих имейл на Вило с гениалната си идея , и знаеш ли какво стана -Откраднаха ми идеята , даже я кръстиха Geniax :x дал съм нещо на света .http://www.sbz-monteur.de/2009/02/19/wi ... eizkorper/

думите си подкрепям с това , много трудно го намерих http://www.youtube.com/watch?v=i9lbXcGkuZM

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: