Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Фитилчо - майстор
Покрай мен всичко мина на ток- 10-ина човека. Кой климатици, кой ТП. Както съм казвал, още трябва! Пълни складове за пичовете за новата година им пожелавам! Още трябва, искам да паднат на 4-500 точки и пълни складове!
Преди 2 години така вдигнаха меда на 9 лева и инерцията ги настигна!
Сега реват,че няма кой да им го купува а цената е 5 вече за тенекия! Значи можело !
Разкарах камината на пелети, сега на наейно място монтирам буферният съд на ТП , отгоре вътрешното тяло и... довиждане :-D
То хубу, ма кък да стани?! Сърбия все още е само кандидат за присъединяване към ЕС.
Не зная как точно стоят нещата с внос-износ от "трети" страни, но помня случката с горката Пенка.
От друга страна, вчера си купих гуми, които са внесени от Германия, но пък са произведени в Сърбия.
А де?! Явно за гуми може, но кравите...
Това ме кара да мисля, че и за пелети ще може, ама надали.
Имам и друг пример. Известен онлайн търговец, който оперира и в съседна нам държава, там продава с ок 15% по евтино. На запитване, дали мога да поръчам от комшиите, отговорът беше отрицателен.
А де?! Да им таковам онаковата, на икономическите сношения, се за наша сметка!!!
kalin72 - майстор
Питах трънчани, те може би са нясно за вноса, ако изобо има файда. Като имам отговор, ще пиша.
Това е много интересно виждане.
Възможно е, по някакви местни канали, някакви местни хора, да имат изгода.
Оцеляване "на парче", както се казва.
Защо няма официален внос? Пазарният принцип е налице, а законово как са нещата?
Нали не иде реч за куфарната търговия, по мъглявото време?!
kalin72 - майстор
Трифоне, не разбра ли, че пазарните принципи не са в сила вече, не само у нас, а навсякъде по света. Всичко е парлама, всеки да се спасява както намери за добре. Защото пазара вече не е това, което е бил преди 10-15 години. Всичко вече е лъжа и измама. И ти го показват и доказват от най-високо ниво, търговци с има и традиции...
kalin72 - майстор
Накратко, демокрацията в действие - няма шанс. Ако мине нелегално, мине, ако не, по канален ред, което обезсмисля всичко....
Пък аз са надявах на трънчани!
Благодаря ти, Калине, че ми обясни, та слезнах на земята отново!
Димитър Димов - специалист
Шанса да си купиш пелети у сръбско и да се грееш в БГ е нулев.Ако не си фирма не можеш да ги изнесеш,а ако си фирма с количеството което можеш да изнесеш аритметиката не излиза и се обезсмисля упражнението.Както винаги сърбите не са дупедавци.
krasi92 - майстор
съб яну 14, 2023 8:50 pmkalin72 написа:
Накратко, демокрацията в действие - няма шанс. Ако мине нелегално, мине, ако не, по канален ред, което обезсмисля всичко....
Пробваи внос през петачанци. Сега се казва богойна и има черен път. Гранична едва ли минават там.

Тема "Мнение за производители на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: