Най - вълнуващия въпрос зимно време.
шоп - майстор
viewtopic.php?f=10&t=51798&start=20

използвай само неръждаема стомана, иначе за една седмица всичко ще се стопи и падне. Поне с въглища е така.
milo65 - специалист
Шоп, видях ти снимките в другата тема, но при моя котел няма на какво така да закрепя диска
шоп - майстор
Какъв ти е котела? За всяка болка си има билка. Това са снимки на котли повдигнати на кутия. Ако е виадрус без кутия разпробии една от чугунените прави плочи и си готов. Ако си руски КЧМ или Жарок използвай някакво подходящо Ф от мин 316 стомана.
шоп - майстор
За де дитрих не знам.За мен това е неоправдано скъп котел. Намери схема на котела, че в момента не ми се търси. Ако нямаш плътна водна риза над първият ход ( 99% съм сигурен, че не е 100% водна риза, а има и технологична отливка) можеш там да пробиеш два отвора с ф 6 или 8 мм и да захванеш диска. Разбира се последната опция е с неръждаема конструкция захваната за горелката да окачиш диска и така няма да имаш контакт с котела.
Импровизирай.
Успехи!
n.ganev - майстор
Дитриха не се поддава на кутия.
димитар кисиов - специалист
n.ganev написа:
Как защо не от какво е дъното
geniya - специалист
Да разбирам ли, че корундовия диск трябва да се монтира във Виадрус У22 на разстояние 12-13см от кривата чугунена плоча.Като между горелката, диска и кривата плоча разстоянието е по 12-13см някъде поравно.Тъй като горелката е монтирана на вратата, а не в кутия под котела, то монтажа на диска трябва да е точно над горелката в смисъл към вратата, или в средата на горивната камера :? Дали наистина има файда от този диск и каква ще е точно при Виадруса? :? :? :?
n.ganev - майстор
димитар кисиов написа:
n.ganev написа:
Как защо не от какво е дъното
Е, на тебе ше ти кажа - ама на ушенце :partyman: . Дъното му мАйно е водна риза, директно върху пода - било бетон било теракот и няма и милиметър процеп :lol: . Добре че не го обърнах нагоре с краката и тогава да видя тази простотия.
За кога насрочи банкета ? :drinkers:
димитар кисиов - специалист
Аз гледах един толкова мръсен беше че замалко да се откажа ще проверя дали има и без водна риза банкета този месец ха ха

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: