Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n.ganev - майстор
ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ да го ева! Три дни ям и пия щото в Дряново е панаир, сбор, празник на града или както искате така го разбирайте и сега чета и не вярвам. Фокси, ела в Дряново и ще видиш за каво става въпрос и то с горелка на която и дават минимална мощност 15кВ как се мята на 7кВ и как се случват всички тези неща за които се чудиш. Ще видиш всичко и ще ти обясня на живо за какво става въпрос - ст.термостат, трипътен вентил, термоглави, управление на БГВ, СК и др. Дори ще почерпя / с преварена ракия, домашно вино и диво /. Между другото зимата Красен идва при мен / подарих му слъчогледовите пелети от които се отказах само за 24часа/ и ми спомена, че Торча не можел да работи със ст. термостат, а и до сега не спомена нищо по този въпрос. Е писна ми от този тон. Който иска да заповяда и да види на живо как се случват някои неща. Фокси побързай докато съм с Феролито, че скоро слагам Грейко. Тел. ми номер е 0886843836 - Николай Ганев. Където са се съгласили да добавя такива екстри са останали доволни и ще те заведа да се увериш. Наздраве.
fox_vt - майстор
Добре де явно всички които не са с торч са със теростат в едната стая.Филме стайния термостат е във връзка със трипътен вентил и се регулира топлината на водата идваща към радиаторите.Това добре но радиатора трябва да е сметнат безупречно спрямо топлозагубите на стаята.Топлозагубите са в зависимост от външната температура и не са постоянни.Как се регулира това?Разбирам че със термостата се променя водата идваща към цялата къща но защо това е плюс.Плюс е ако трябва да намалиш енергията примерно нощем-от там са и 20 те % от клипа но денем.Обясни ми как ще регулираш еднаква температура денем между северните и южните стаи със един трипътен смесителен вентил.И не избягвайте вече тоя въпрос който вече за 4 ти път го задавам.Това е съизмеримо с централното парно подаваш вода с определена температура на всички радиатори в града но не всички искат тази температура нали.Защо избягвате да говорите за очевидното :?:
filmatoplo - майстор
:) Клипа е само малка част от това за което аз практикувам ,и тук в случая няма даден пряк контрол над горелка , както видя човека там където бе термостата отвори нацяло термоглавата , настрои стайната температура там на 22 гр , и задвижката остана да модулира спрямо стайната , по моя контрол е и по външна температура , и така .
n.ganev - майстор
Пали гащите и ела да изпием някоя кана вино, че ми се подпалиха пръстите да пиша, а вече съм над 40 и по някога все още бъркам в джоба да извадя някоя ФаФла да дам на компа да не ме ухапе :)
n.ganev - майстор
Писали сме едновременно с Филма, но се отнася за Фокса. А и Филма и всеки други е добре дошъл. Малка сватба и банкет до 20 човека спретвам за 20 минути.
filmatoplo - майстор
:) Стига с тези стаи -свободен си да си сложиш термостата в която стая искаш , сложи си го в тази стая в която ще се върнеш от нощна смяна и ще си ок :lol: тя ще ти е гарантирано топла , за другите не бери грижа и те ще са топли :) .Кой ти пречи да си тестваш термобаланса в дома и да прецениш къде да поставиш ст термостат щом е безжичен , ако трябва го вържи за котката -където иде топлото с нея :yawinkle: .Фокси че го прекарам лятото на плажа да му тествам термоглави , аз ще съм по стаен термостат , затворена термоглава за него ще значи под чадъра , а за мен стоп по ст термостат ще значи -сянка по чадъра , бира в ръка и цамбур в морето , да го питам аз как ще я кара :partyman: в момента съм трезвен .
n.ganev - майстор
За тове не се бях сещал. БРАВО Филме, утре закачам термостата на .ъза на жената, че женското тяло иска топлина и обича да е без "кожа" целогодишно и носи мартеница целогодишно, а като види щъркел го бие с камъни щото за година и 3 месеца щъркела и донесе две деца - да са ми живи и здрави че започнаха да учат настрани и скоро ще се гледаме баба и дядо. Няма да ме е яд че ще стана дядо ама ще се налага са си лягям до баба :-D
filmatoplo - майстор
Господа темата е -Котел на пелети :wink: ядене :tonqe: пиене :partyman: и гушкане :goodman: в други теми :yawinkle:
n.ganev - майстор
Да бе ама не моа ,а са запра бре! Преди малко изпратих брато за Бургас и сега си ближа раните и се чудя от къде са. :drinkers:
syncho - майстор
Според мен fox_vt е прав. Това, че на стайния термостат му придавате функции, които липсват на горелките и един вид им допълвате управлението не го прави по-подходящият избор. Дори напротив - в много случаи може да се окаже повече във вреда от колкото в полза. И да - остарял метод за регулиране е. Почти никой не го използва в Европа. Оставени са изводи просто за частни случаи, а и тези изводи в повечето случаи се ползват най-малкото от стаен термостат, нищо, че за него са ги нарекли.

Какво пречи на един котел да модулира по температура на водата? Покажете ми 10 човека, които ползват температура на котела над 70С. При нашите клиенти масово се ползва 60-65С. Какво регулиране по външна температура ще правиш, когато като паднеш под тези градуси и почнеш да получаваш конденз в котела? Това не е абонатна станция! Там нямаш горивен процес и можеш да си играеш с температурата колкото искаш. Тук обаче е необходимо да се поддържа една минимална температура.

филма нещата за които си писал, че ползваш стайния термостат би следвало да ги има в управлението на самия котел/горелка. Явно за да ги ползваш фабричното управление на горелките, които слагаш, не е достатъчно добро.

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: