Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Ей :? утре имам да навия 200 м подово ще се внимава много .Включена е една газова печка пък и фибрана се залепи днес .Тия студове бяха и тест за системите -клиента ми с последното подово е по потник -винаги по къса фанелка притичва до котелното :) с конвекторите също . Пак късмет направиха ми добра реклама в квартала .
romanpm - майстор
naskov написа:
Кофата и тубата метални ли бяха :?
Пластмаса , Lazar Ganev сигурно е прав чувал съм че е богата на флуор :? Filmatoplo , а пластмасови тръби има ли спукани че треперя за ВИК по стените :gott:
mitaka_vk - специалист
По принцип пластмасовите тръби са по еластични от металните но все пак всичко си има граници. Полипропилена става доста чуплив на срязване при ниски температури но обикновенно има и удар на същото място.
filmatoplo - майстор
Водопроводите са замръзнали но не са спукани -плътен лед и скърцат . :wink:
filmatoplo - майстор
Тръбите за подовото са готови , даже и замазката .Остана още едно крило на етажа за полагане , ама сега там бъркат разтвора .
tanyaR - помощник
filmatoplo написа:
Моля ви за помощ относно спукан радиатор, капело на няколко места, а също от единия край е станало дупка и отчупените парчета са на пода, през дупката се виждало, че вътре има лед.
В момента съм в чужбина, съседи ме информираха за това (било е минус 21 градуса.) След 2 седмици пътувам обратно за Бг, но дотогава какво може да се направи, пък и после... Локално парно, спряла съм помпата още през Ноември м.г.и не е палено до сега. Злополучния радиатор е в усвоен балкон. Има вода още в цялата система. Разширителния съд е в банята. Печката, тип камина е чугунена с водна риза, производство мисля на Пазарджик (или района там). Всички радиатори в стаите са чугунени, освен един(алуминиев). Какво да поръчвам най- напред да правят. Но пък и аз като се върна сега през Февруари, надали ще мога да разчитам на климатика за отопление, ако температурите са под минус 5 Градуса. Много ми е тревожно, :sad: ... ще чакам за съвет.
kuuuuuul - майстор
Един приятел си направи есента водопровода в новата баня на вилата с полипропилен и разчиташе на добрата външна изолация и сега плочки,тръби всичко на ново защото не източил водата.За мене е закон парното винаги с антифриз или нещо подобно, колкото и да струва е по евтино в сравнение на това което може да се случи дори и за три дена да не си във вкъщи.
naskov - майстор
tanyaR написа:
filmatoplo написа:
Моля ви за помощ относно спукан радиатор, капело на няколко места, а също от единия край е станало дупка и отчупените парчета са на пода, през дупката се виждало, че вътре има лед.
В момента съм в чужбина, съседи ме информираха за това (било е минус 21 градуса.) След 2 седмици пътувам обратно за Бг, но дотогава какво може да се направи, пък и после... Локално парно, спряла съм помпата още през Ноември м.г.и не е палено до сега. Злополучния радиатор е в усвоен балкон. Има вода още в цялата система. Разширителния съд е в банята. Печката, тип камина е чугунена с водна риза, производство мисля на Пазарджик (или района там). Всички радиатори в стаите са чугунени, освен един(алуминиев). Какво да поръчвам най- напред да правят. Но пък и аз като се върна сега през Февруари, надали ще мога да разчитам на климатика за отопление, ако температурите са под минус 5 Градуса. Много ми е тревожно, :sad: ... ще чакам за съвет.
Ако спукания радиатор може да се изолира от системата проблема се решава лесно. Изолирането е възможно само ако от двете страни на радитора има кранчета или ако системата е с колектори да се спрат миникранчетата за съответния радиатор ( ако ги има и тях) :)
filmatoplo - майстор
За 10 тина дена има даже и спукан вентилконвектор , 5 хотела целите оляти с вода -мокети и мебели замръзнали ,щети за хиляди лв.малко безогледно са се однесли със собствеността си :wink: .пича запалил котела пък не отворил крановете на конвекторите :wink: друг пък с камина при замръзнало положение я запалил -расцепи се горката -луди за връзване .То има и други ама няма да си признаят сами :-D

Тема "Антифриз в парно с водна риза?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: