• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 13
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
mi6oo6 - напреднал
ВЪПРОС КЪМ ЕМО Z И ВЕЛИКИЯ МАЙСТОР Л.ГАНЕВ,
В СХЕМИТЕ, КОИТО ПРЕДЛАГАТ НЯКОИ ФИРМИ ( СЕРИОЗНИ) ИМА ЕДНО ОСОБЕНО УСТРОЙСТВО, КОЕТО НЯКЪДЕ НАРИЧАТ ХИДРАВЛИЧЕН СЕПАРАТОР.
ЯСНО Е КАКВО Е И КАКВА МУ Е РОЛЯТА.
ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН ЕЛЕМЕНТ ЛИ Е?
АКО Е НЕОБХОДИМО МОГА ДА ПРАТЯ И СХЕМА ИЛИ ЧЕРТЖ НА ДЕТАЙЛА ! :oops: :oops: :oops: :oops:
LazarGanev - "Велик майстор"
Ако говориш за хидравличен съединител, или както някои му викат хидравличен разделител - да задължителен елемент е за някои схеми :) . Използва се, когато в една система има повече от една помпа - за да не си пречат. Само, че това е въпрос на изчисления и трябва проект.
mi6oo6 - напреднал
Не знам защо при предишния опит хем се появи прикачения файл пък тук не го виждам.
Ще се опитам отново да го добавя

Прикачен файл

foto_prodotto.gif
foto_prodotto.gif (22.07 KиБ) Видяна 7178 пъти
Да, има най-различни конструкции, това е нещо такова. И в каква връзка питаш?
bad to the bone - специалист
Представлява една най обикновенна тръба...нищо особено.

Прикачен файл

Image009.jpg
Image009.jpg (58.5 KиБ) Видяна 7158 пъти

Прикачен файл

1p.jpg
1p.jpg (60.15 KиБ) Видяна 7158 пъти
mi6oo6 - напреднал
Велики майсторе,
Намерих в сайта на италианска фирма приложената диграма за определяне на линейните съпротивления при дадена мощност или дебит и делта Т , за стандартни размери и по вид на тръбите.
Моля, за Вашето мнение за ползата и приложимостта и.
За съжаление диаграмата е на pdf файл и аз не мога да я трансформирам в jpg.
Ако желаеш изпратими твоя личен майл и ще я пратя като pdf.
lazarganev@abv.bg
Ама пиши ми и целта на занятието - какъв е твоя случай. Аз също имам някъде таблица с размерите на хидравличните съединители, според предаваната мощност - от каталога на една полска фирма. Наскоро правихме такъв висок 2метра например.
mi6oo6 - напреднал
Е чак пък двуметров не ме интересъва,
По скоро или по-точно в момента съм на ниво линейни съпротивления.
Колкото до тоя хидравличен сединител или сепаратор намерих точни указания във френски сайт-лесно е.
Свалил съм и един Excel файл за изчисляване на хгидравличните но още не съм го разгадал напълно.
Айде приятна вечер...
Ония от Македония
filmatoplo - майстор
Принципа е същия като на буферен съд , само че без голям обем -този вид се монтират на котли с течно или газообразно гориво където процеса на горене е по строго регулиран за разлика от котлите с твърдо гориво където се изискват по големи обеми. Същевременно играе роля и на сепаратор -тук се олавя въздух в системата и посредством обеззвъздушител в горната част се обезвъздушава. Другата функция е хидравличен изравнител на 2 или повече потока от различни помпи , обикновено през него минава малък кръг от котела с шунтова помпа и втори кръг към консуматорите с друга зонална помпа . Монтира се и при конфигурация от няколко котела в паралел на твърдо гориво или др . Устройството му е празна тръба с 5-6 извода , е има и там малко тънкости - примерно входа от към котела се монтира малко по нагоре от изхода към консуматорите и изхода към котела е по нависоко от входа от консуматорите , и понякога в него по средата се слага бленда ограничаваща пряко смесване на двете линии .Ако е 2 метра за кеф може на всяко 50 санта да се сложи термометър за следене и температурно балансиране на потоците .
Последна промяна от filmatoplo на съб юни 13, 2009 9:32 pm, променено общо 1 път.
mi6oo6 - напреднал
filmatoplo,
Specialе tаnks,
Сега ми е много по-ясно, какво животно е това ХИДРАВЛИЧЕН СЕПАРАТОР ИЛИ СЪЕДИНИТЕЛ, както казва Великия майстор,
ония от Македония
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 13

Тема "Кое как се смята - посъбра се материал" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: