Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Да точно така -котела да е на 80 гр а към конвектори -65 гр.
LazarGanev - "Велик майстор"
И защо толкова ти трябва снимка? Рехау имат такъв вентил, ама ти си го купил вече. Връзвай го и толкова! Какво те притеснява? Ако искаш пиши на лични.
filmatoplo - майстор
Искам да питам човека пратил снимката на неговия котел някои неща , има ли задвижка на вентила , как я командва - преди моя експеримент който ще ми отнеме време или др неприятности ако сгреша. Мога и да сменя 3 пътния с 4 пътен ако е по удачно. Ама ми се ще да го видя нагледно . На всеки давам съвет за каквото знам , помогнете и на мен .
bad to the bone - специалист
Само като уточнение,трипътните вентили които се използват при нормалните отоплителни инсталации не са същите които се използуват при подовото,там се слагат...те знам как ги наричате миксинг или блендинг вентили.Имат различна функция,едните както казах отварят единият или другия изход iли пък и двата едновременно а другите смесват водата до желаната температура като на входа им се подава горещата вода от котела а на другия връщащата се вода, и от изхода излиза с желаната температура...т.е. за колкото е настроен
filmatoplo - майстор
Става дума за 3 пътен вентил V5433A да мисля ли за задвижка М6063 .
2v6 - майстор
filmatoplo написа:
Става дума за 3 пътен вентил V5433A да мисля ли за задвижка М6063 .
Яко си се набутал! И електрическа задвижка М6063 ти трябва и контролер за управление на задвижката, и температурен сензор за контролера...

Нямаш ли упътване?
Защо мислиш, че снимка може да ти помогне? Голяма си досада...

Прикачен файл

V5433A_mounting.gif
Монтаж на трипътен смесителен клапан V5433A
V5433A_mounting.gif (18.96 KиБ) Видяна 4790 пъти
filmatoplo - майстор
Ако е бес задвижка на кое число на скалата вентила да наглася ръчката за 65 градуса.
naskov - майстор
filmatoplo написа:
Naskov Качете някоя снимка на котел с монтиран 4 пътен вентил - това се отнася и за всеки от форума ако има такава възможност - много хора ги интересува и ще бъде много полезно .
Четирипътен вентил съм слагал само на Атмос 32кВт. Вентилът е марка Honyweel-май не съм го написал правилно, но мисля, че се сещаш. Схемата е същата, както в техническия каталог на ерато, като бай паса на помпата не съм го направил, защото ползвам ups. Самият вентил се продава със схема, която показва как да го свържеш в зависимост от това топлата вода от коя страна ще влиза -ляво, дясно, горе, долу. На тръбите по които тече смесена вода се постават термометри и в зависимост от техните показания го настройвам на определена степен. Ел задвижка не използвам. защото трябва и контролер и става много скъпо. Гледал съм изпълнения на Ерато- и те са без ел.задвижка и използват вентил ЕМЕТИ.Помпата е слагам на топлата вода(въпреки че много не ми се иска), но колегата ми за който писах, че работи само със SOLITESH, я слага и на студената и четирипътния вентил си работи безпроблеми. Ще изпратя и снимка на трябва да отида малко надалече за да го снимам и не знам кога ще стане това. Сега ме мъчи един 10сек Хидротерм, който пуши , та се къса. Май се минах с него, но ще видим
filmatoplo - майстор
Насков благодаря , пък ако пратиш снимка съм ти задължен . Хидротерм ми е позната марка , но не мога да се сетя . Може и за газов да съм чувал . Къде да го видя на картинка.
2v6 - майстор
filmatoplo написа:
Ако е бес задвижка на кое число на скалата вентила да наглася ръчката за 65 градуса.
Това при каква температура на котела и връщащата се от инсталацията вода? :lol:

Няма защо да отговаряш...

Ако искаш 65 градуса гледаш температурата на изхода към инсталацията и нагласяш ръчката ръчно.
И после да пишеш тука на кое число е :!:

Тема "котел на твърдо гориво???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: