• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
naskov - майстор
Някой може ли да ми препоръча марка трипътен термостатичен вентил. От колеги знам, че имало и ненадеждни, но марките им не помня
LazarGanev - "Велик майстор"
Филма, и аэ така съм чувал, ама не си ли отворен към новости?
Antonii - майстор
LazarGanev написа:
... ма глупава вода нема, се е умна :)
Виж тука си прав :)
И понеже виждам, че само коментирате мненията на хората без грам да се замислите какво казват. То май няма смисъл да си губя времето с вас.
Все пак всеки има право да греши, само най-умните се учат от грешките на другите. :idea:
filmatoplo - майстор
Подробно не съм чел мненията,добре загатнете друг начин за регулиране на водно подово в комбинация с високотемпературен контур.Несе притеснявайте от броя на помпите ,зависи от случая може и 10 да са.
LazarGanev - "Велик майстор"
Май като няма какво да каже човек, е по-удобно да направи на обиден, за да се иэмъкне?
2v6 - майстор
Antonii написа:
Значи вижте неща да споря с никого, ако съм обидил някого извинявам се. А това, че съм от Перник незначи че се занимавам с въглища(че това си е българската дума).
Отностно циркулацията през подовото, като затвори входа "Н" за кво е нужно водата да се върти през подово?!
В случая просто търсех един отговор на въпроса, за какво се слагат помпи и трипътни вентили в отоплителните системи?!
А това за тия температури на топлоносителя през подовото дето си ги измисляте просто незнам откъде ги вземате.
Вижте много лесно мога да ви обясня какво имам впредвид, но за това хора като мен вземат пари. :)
...
Ние тук не вземаме пари. Нещата са измислени отдавна и е много трудно да се измисли нещо ново. Има си изследвания, написани са книги - от там вземаме информация.

Ако имаш някаква идея защо не я предложиш?
Какво не ти е ясно?

Когато влиза 90 градуса през входа "H" на смесителния вентил на изхода трябва да излезе 40 градуса. Това ясно ли ти е?

Моето отопление 5-година работи с една помпа (радиатори и подово) и нееднократно съм обяснявал какво се печели и губи.
Antonii - майстор
LazarGanev написа:
Май като няма какво да каже човек, е по-удобно да направи на обиден, за да се иэмъкне?
Аз, обиден. В никакъв случай.
Все пак трябва да има хора като вас, зада има работа след това и за хора нас. :)
Отностно изказването на колегата за броя на помпите, много е прав може за по-сигурно да си сложите по една на консуматор. :lol:
Чаро - Акълия
Antonii написа:
Аз, обиден. В никакъв случай.
Все пак трябва да има хора като вас, зада има работа след това и за хора нас. :)
Отностно изказването на колегата за броя на помпите, много е прав може за по-сигурно да си сложите по една на консуматор. :lol:
Не знам за обиден, ма ставаш досаден с безсмислените си бръщолевения!
Толкова ли закъса, че ходиш да преправяш инсталации.
Спирам да пиша, щото ще изляза от добрия тон :-#
:)
filmatoplo - майстор
Това наистина е недопустимо уж специалист да говори така и да твърди че една система трябва да е с една помпа -особено както казах за различно темпераурни контури (да не говорим че различни зони от 1 такава система изисква различен дебит на флоида и част от зоните се контролират и включват по разлино време) Това с една помпа посмъртно не може да стане , и въобще не може да се постигне Оптимизация ли беше казано .
filmatoplo - майстор
Вижте тук sun-works .com има интересни системи бройте помпите .В сайта в жълтото поле current projects разгледайте 6 та Bend Oregon . Всеки кръг с помпа -зелени на цвят Тако .5-6 на брой - брей че прости Американци .
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9

Тема "За да помогна на приятел !" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: