Най - вълнуващия въпрос зимно време.
mityom - специалист
еми слагам начи pexal и тва е, пък каквото ще да става, имам и замазки да правя пък зарди тия тръби не съм хванал нищо още само ме насочете какви фитинги да търся по-качествени.
Па дано изкарат 10-15 години, щот тия на снимките са на 30 и отвътре са като нови.
NRG7 - специалист
Тези линкове ми се струват полезени за твоят въпрос: http://www.jordan-em.com/shop.php?cat=50

http://www.julstrade.hit.bg/armn/armn.htm
Но можеш и ти да ровнеш в Google и да провериш.
Успех! :)
naskov - майстор
Тук и тук също има качествени фитинги за PEX-AL-PEX
filmatoplo - майстор
Вярно появиха се много некачествени фитинги , но за мен тръбата също е от значение.Ама и това за стоте градуса , то ще отиде на кино и кислородната бариера и всичко алуминия ще се окисли , стягащия пръстен се впива в тръбата и не може да уплътнява .Виж 100 гр за 2 минути са фатални.
mityom - специалист
а при ппр стаби има ли проблем до 100 градуса, ако няма слагам стабито, днес питах в магазина, имат вефатерм май беше
filmatoplo - майстор
Само от котела тръгни поне 1,50 с метални тръби и после с ППР стабито .
naskov - майстор
mityom написа:
а при ппр стаби има ли проблем до 100 градуса, ако няма слагам стабито, днес питах в магазина, имат вефатерм май беше
До 100 градуса няма проблем. Проблема е в това, че стигне ли котела 100, след 5мин е на 120. Това най-често става при аварии. Тогава не ППР заварките, а ППР преходите не издържат-просто се разкапват. Ако ползваш ППР тръби и котела е на тв. гориво трябва да се осигуриш с повече защити, така че над 90гр да не вдига
LazarGanev - "Велик майстор"
naskov написа:
Ако ползваш ППР тръби и котела е на тв. гориво трябва да се осигуриш с повече защити, така че над 90гр да не вдига
Така написано излиза, че това важи само за ППР
mityom - специалист
отказах се от ппр и разни други такива, котела ще е на твърдо гориво и то въглища и едвали мога да го спра на 90г. примерно. Днес истърках старите метални тръби и те светнаха, бях одрязал разклонението към банята-и то като ново, а съмнението за шупла ще го наварим в събота и ако е изтъняла тръбата то ще си покаже. Мисля, че тва е най-сигурният варианти ще се опитам да направя ревизионен канал на цялото трасе под фаянса обяаче.
Незнам само като ги заваря за пробата трябва ли да загрявам инсталацията, дайте идеи.
naskov - майстор
По принцип се прави топла и судена проба, но можеш да минеш само със студена, като вдигнеш по-високо налягане. Просто включи инсталацията към водопровода, дано да има 5-6атм

Тема "подмяна на тръби" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: