Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Само така , ччудесна изработка :2thumbs:
bibiqn - специалист
За кое чудесна изработка?
ДРАГОМИР - специалист
-------------------------------------------
Последна промяна от ДРАГОМИР на чет окт 15, 2009 4:55 pm, променено общо 1 път.
bibiqn - специалист
Малко да освежа темата.След поставянето на 2 хоризонтални тръби към водната риза ,ефекта е на лице.Сега огъня бие по тях и за отрицателно време водата в системата загрява.Някой беше казал че няма да има ефект ,но се оказа не е бил прав.

Прикачен файл

ссс.jpg
така изглежа сега
ссс.jpg (58.41 KиБ) Видяна 3692 пъти

Прикачен файл

са.jpg
разглобената камина
са.jpg (71.11 KиБ) Видяна 3694 пъти

Прикачен файл

ссс.jpg
водната риза без тръбите
ссс.jpg (55.91 KиБ) Видяна 3694 пъти
filmatoplo - майстор
Покажи и с тръбите , как няма да има ефект , аз и в мойта мисля да мушна нещо - щото виждам как си ходи в кумина грешна топлина неуползотворена .Боли ги в Прити че паткам аз кубиците дърва . :evil:
vanko68 - специалист
Сложете 3-4 реда тръби,по няколко на ред,които да се разминават шахматно по височина.Така пламъка ще ги облизва отвсякъде и ще го "хванете" почти изцяло.
ango - напреднал
Хвърлете един поглед на този вариант.Вгорния край на камината направете също кутия като страничните П,с три отвора по 57мм.за да излиза дима.И с още три за да минава водата към следващата кутия.Странично между двете кутий се заваряват ламарини,а се оставя отвор отзад за комин.На най горната кутия поставяте изхода за подаващата вода.
Transporterr - специалист
да не съм прочел обаче после мнения от рода-
" Здравейте, имам камина П**** като отворя варатичката и почва да излиза дим .Помогнете спешно!!! " :cool:
bibiqn - специалист
След поставянето на 2 те хоризонтални тръби ,проблем с пропушването няма.Но имайте предвид че самите тръби не са точно под димоотвода.
filmatoplo - майстор
Сколко ще се вдигне мощността - 1-2 киловата -гори ли вече .Мойта има и фурна как да я търбуша като вас :-D .Брата една такава направо я хвърли - като се прибрал от работа заварил печката в коридора , жена му свалила кюнците и я изтикала навън - и марш за котел . При работеща печка вътре имаше лед по стъклата . Сложи котел и вентилконвектори и се стопли :wink:

Тема "Малко upgrade на камина с в.риза" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: