• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
пет юли 03, 2020 7:51 amLazarGanev написа:
Това че твоите са добре, не означава че при други няма проблеми. Като няма как да засечем кой панел кога спира да поема топлина, всеки може да си приказва каквото си иска. Факт е, че при Слави (и не само при него) има проблем, който насочва към панела. Друга възможна причина виждаш ли? Всяка друга причина би означавала голямо дТ и висока температура в панела. Така че аз съм свалил доверието си от този панел. :wink:
Ти пък!!! Питай нещо за ориентация, "ъгъл на атака", както сполучливо ме разубеди да не са много щръкнали! Що веднага Факт?
До тука още 2.
.....засенчване, макар че това е много малко вероятно, но все пак е възможност.
gnt69 - майстор
пет юли 03, 2020 7:42 amТрифон П.Трифонов написа:
https://photos.app.goo.gl/yuLLjMZtwrNeGNJ97
Утре стават 3 месеца. Вижда се и колко ми е добива. Настроил съм отчитането реално, като съм засичал и обем по температурна разлика, като дори не включвам загубите.
Би ли споделил модела и марката на диференциалния термостат че моя се опитва да се счупи ама си работи говедото вече 14 години.
При включване нещо му прищрават релетата и губи картина по няколко пъти преди да включи помпата ма си я включва след 4-5 опит.
Системата е проста, три панела Сънсистем селективни една помпа 300 литра бойлер и един контролер. Май ще се купува нов ама се лутам за марката и модела.
Моя е DT-3.1 на Интиел.

Прикачен файл

Clipboard01.jpg
Clipboard01.jpg (12.31 KиБ) Видяна 2342 пъти
пет юли 03, 2020 9:05 amgnt69 написа:

Би ли споделил модела и марката на диференциалния термостат ...
Моя е DT-3.1 на Интиел.
https://akva-sistemi.com/sorel-ltdc-sol ... nzori.html
Разгледай има и други. Аналогичният на твоя е ок 200лв.
Имам същият Интиел на печката. Два пъти съм го давил. Пращам на Петьо и е като нов.
gnt69 - майстор
пет юли 03, 2020 9:14 amТрифон П.Трифонов написа:

Би ли споделил модела и марката на диференциалния термостат ...
Моя е DT-3.1 на Интиел.
https://akva-sistemi.com/sorel-ltdc-e-s ... nzori.html
Разгледай има и други. Аналогичният на твоя е ок 200лв.
Имам същият Интиел на печката. Два пъти съм го давил. Пращам на Петьо и е като нов.
Благодаря ще попорочета че ми е проблем да се катеря на къщата при панелите да сменям датчици. А Петьо е шефа на Интиел предполагам. Проблем ми е да го смъкна и да остана без него защото трябва да работи системата, ма пък мога да вържа помпата директно да си върти водата да не прегряват панелите. :partyman:
пет юли 03, 2020 9:29 amgnt69 написа:
... мога да вържа помпата директно да си върти водата да не прегряват панелите. :partyman:
Ключ за ламба, като не забравяш вечер да го offнеш. И да забравиш не е болка за умиране. По скоро не забравяй помпата изключена!
Evgeniy - майстор
При включване нещо му прищрават релетата и губи картина по няколко пъти преди да включи помпата ма си я включва след 4-5 опит.
Георги, може да се опиташ да смениш електролитните кондензатори. На таков ми прилича на първо четене...
ESPACE - майстор
пет юли 03, 2020 10:55 amEvgeniy написа:
Георги, може да се опиташ да смениш електролитните кондензатори. На таков ми прилича на първо четене...

100% е това. Странно е как още не са почнали да му играят и температурите нагоре-надолу. Скоро отварях един такъв, нямаше останал читав кондензатор.
kozl - майстор
При сина е tSol на Техногама. Диф.термостат се шашна и почна да шрака както пуск/стоп на помпата.
Първо смених датчици при бойлера без ефект и после целата електронна кутишка на цена 99 лв. барбар с датчиците 1 за панела и 2 бр. за бойлера. Ма платинения датчик не сменях, че не ми се качваше нависоко :-D
А панела е "Високоефективен селективен слънчев колектор CFK-1 2,23 кв.м WOLF".
Не знам ко значи тва, ма има добър външен вид :roll:
Здравейте,смених ме си бойлера,но се оказа,че няма дупка за датчика на диференциалния термостат и в момента виси във въздуха,има ли някаква опасност за бойлера или камината,ако не е свързан към бойлера ?
Andri01 - майстор
Каква марка е бойлера? Имах "Теси" , 80л. също без отвор за сонда. Въпреки ръждите и окалината в серпентината, изкара 10г. Рискувах му гаранцията, отрязах обшивката и изолацията и залепих датчика директно на казана.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "питане относно диференциален термостат" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: