Най - вълнуващия въпрос зимно време.
strelec - специалист
В Долна Митрополия има една механа в която към камината са вързани вътрешни тела от климатици, но дали са преустройвани...
kretio74 - специалист
добре де :? убедихте ме.Но само едно не ми е ясно. Ако системата е гравитачна ще имат ли същия ефект като алуминиевите или друг вид подобни радиатори?
filmatoplo - майстор
То си има оригинални вентилконвектори които са все едно вътрешно тяло на климатик . :wink:
pavkatay - майстор
тук идеята явно е ако ти припадне отнякъде аванта вътрешно тяло от климатик да си направиш 'направи сам' конвектор. а иначе ясно е ,че има оригинални 'купешки' :-D
filmatoplo - майстор
С малко играчка ще стане , на климатичното тяло са му по малки тръбичките 6-9 мм това ще създава съпротивление и ако е включен заедно с радиатори водата ще минава по лесничко през тях а това тяло ще седи изолирано -освен с баланс може да иска помпа само за него .Щото фреона се нагнетява с компресор на доста високи барове и ще не ще ще циркулира ,а водата може и да се запъва .
fbr - майстор
Един климатик в състава на който влизат два топлообменика, компресор два вентилатора е на цената на един вентилконвектор. Хайде ми кажете сега, климатика ли е евтин, конвектора ли е скъп. Тази логика кара хората да правят тези гимнастики. На цената на един климатик, би трябвало да се купуват два конвектора. Ама тогава трябва да паднат и цените на радиаторите, защото хората ще се преориентират.
LazarGanev - "Велик майстор"
Сравняваш китайски климатик с италиански и български конвектори. Бе няма ли китайски конвектори :-D
fbr - майстор
Сиилно се съмнявам да са италиански , знаеш ли на колко продукта има написано че, са произведени в Италия, а те даже не са минавали от там.
filmatoplo - майстор
Разглобявал съм италиански вентконвектор и на питата залепена лепенка с китайски ероглифи .

Тема "Локално парно+вътр. тяло от климатик -има ли смисъл ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: