• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
И аз съм с такава, ама с 5 накрайника. Вероятно и китайските дето са по 25лв ще вършат същата работа, ама много грозни. Чешките пък много скъпи :-D
filmatoplo - майстор
Пак се уреди , :) цапни им синя и жълта боя да кефи . :wink:
vodopada - специалист
Патрон си. :-D
sasim - специалист
Аз да ви попитам кое трябва да е много хубаво на оксижена за да е безопасен за работа ,защото от известно време съм хвърлил око на една горелка , но не знам какво производство е и дали е е надеждна.А пък какви истории съм слушал за гръмнали оксижени.
filmatoplo - майстор
Едновремешните ацитиленови бяха по опасни , въпреки че и около тях се пушеше и хвърчаха искри от ъглошлайф.Спазвай елементарна техническа безопастност и няма страшно-притягай добре гайките на вентилите,провери маркучите за напуквания ,дръж пламъка далече от бутилките. :wink:
sasim - специалист
И като попрочетох тук таме и разбрах че маи е хубаво и да се слагат предпазни клапани, които предотврятяват връщането на искри в бутилката.
filmatoplo - майстор
Навремето като си купих първия ацитиленов апарат нов от магазина , нямах горелка и един колега ми даде една българска стара .Зареждам карбит и кислород , пущам кранчетата и паля -така изтрещя апарата че една ламаринка хвръкна от него .Оказа се повредена горелка , не уплътняваше вътре нещо и върна пламък обратно в апарата , добре че има воден предпазител и гръмна само той -без големия балон с 2 кила карбид .Гаража щеше да падне тогава . :-D Най добре нови или изпробвани неща да се ползват .
LazarGanev - "Велик майстор"
Аз пък като купувах първия оксижен търсех най-доброто и си взех чешки Autogen от Каммартонм задължително му сложихи предпазен клапан за обратен огън, който клапан струваше колкото една горелка. Е, откраднаха го целия оксижен. Тогава си купих турска евтина горелка, без клапан, която също работи много добре. Тогава пък чух мнение, че обратния клапанима значение при резак, но при малка горелка е излишен. Не знам - ако продължавам да пиша, значи е така, ако спра - имайте едно наум, че може да съм гръмнал. :)
sasim - специалист
На мен главно за резак ще ми трябва та мисля да си сложа. Препоръчаите ми някаква добра марка клапани ,които са сигурни.
maxuel82 - специалист
Еййй браво бе !!! Аз по напред в постовете си бях питал как да свържа горелка "Какра" ама сега почвам да се замислям дали изобщо да я паля :? Горелката я намерих във вторични суровини като връщах един път стари радиатори !! Та тогава я видях изхвърлена и си я взех !Ама по-добре да си къпя някоя китайска отколкото да се гръмна с тази !!! :?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8

Тема "преносим оксижен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: