• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 10
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
За каква поръчка не се навиха?
lov - майстор
Двете серпентини да са една над друга. Имат серийно производство но двете спирали са една в друга и заемат целия обем. В момента с такъв модел. То поне да бяха в долния край на съда щеше системата да работи и по добре. Както солара така и котлето на твърдо. Нямаше да ми изтива водата чак толкова когато прегори.А и можеше да напомпа нещо при някава температурна разлика солара през зимата. Сега едните изводи на серпентините са в най-горната точка а другите най-отдолу.
Говоря за избягването ефекта който ти точно описваш. Тъпа работа ама няма как.
Кой е този производител? Обикновено са една над друга при повечето производители. :?
filmatoplo - майстор
Брал съм ядове с тия измишльотини май -Теси бяха .под 1000 литра не ми харесват системите как работят и като цена на инвестицията .Понеже за 1 бойлер 120 литра накичваш системата с пълно бойно снаражение както и за 1200 литра .Помпи,юпиеси,акумулатор,клапани,съд ,диференциален термостат,кранове и обезвъздушители.Само броя на панелите е по малък и обема на балона . :wink:
kuuuuuul - майстор
Лазаре,каква е разликата в температурите в бойлера /горе и долу/ ако примерно горе е 60гр :?
Долу влиза 10° от водопровода
lov - майстор
LazarGanev написа:
Кой е този производител? Обикновено са една над друга при повечето производители. :?
Паско Матев. Да не говорим за качеството пълна отврат. 4 години 4 нови бойлера. 2 терморегулаторa и то при условие че работи на ток само при извънредни обстоятелства и на всичко отгоре съм го прекарал през контактор. Капака на таблото за една година се разпада. Но не е в гаранционната част та се наложи да си копувам нов.
Само едим пример:
Теч от едната серпентина на току що монтиран, а твърдят че е от безшевна манесманова тръба.
Не мислех да казвам коя е фирмата ама по добре така да не изгори някой друг.
Няма какво да го криеш! Това "Матев", това "Фламина" ги забравете. Марките, които стават са Елдом, Теси, Шишков и Сънсистем. Миналата седмица посетих Теси и рагледах гордостта им - цеха за високообемни бойлери - наистина професионална работа . Цялото оборудване е немско и продуктите им наистина са на ниво и всичко се изпробва с циклично натоварване 10бара още след заварките, преди да се нанесе стъклокерамичното покритие. С чиста съвест мога да ги препоръчвам.
lov - майстор
Е ама аз преди 5 години се набутах вече. И сега чакам да мине последната гаранция.
Здравейте,
когато слънцето започне да залязва и топлата вода от бойлера започва да изстива без да има потребление.
Диференциалният термостат не изключва помпата и си мисля ,че топлата вода отива в колекторите.
И в най - топлите дни водата в бойлера не е повече от 40-45 градуса според термостата.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 10

Тема "Моля дайте съвет за слънчеви колектори." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: