Двете серпентини да са една над друга. Имат серийно производство но двете спирали са една в друга и заемат целия обем. В момента с такъв модел. То поне да бяха в долния край на съда щеше системата да работи и по добре. Както солара така и котлето на твърдо. Нямаше да ми изтива водата чак толкова когато прегори.А и можеше да напомпа нещо при някава температурна разлика солара през зимата. Сега едните изводи на серпентините са в най-горната точка а другите най-отдолу.
Говоря за избягването ефекта който ти точно описваш. Тъпа работа ама няма как.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev
- "Велик майстор"
93 мнения в "Моля дайте съвет за слънчеви колектори."
LazarGanev
- "Велик майстор"
Кой е този производител? Обикновено са една над друга при повечето производители. 

filmatoplo
- майстор
Брал съм ядове с тия измишльотини май -Теси бяха .под 1000 литра не ми харесват системите как работят и като цена на инвестицията .Понеже за 1 бойлер 120 литра накичваш системата с пълно бойно снаражение както и за 1200 литра .Помпи,юпиеси,акумулатор,клапани,съд ,диференциален термостат,кранове и обезвъздушители.Само броя на панелите е по малък и обема на балона . 

LazarGanev
- "Велик майстор"
Долу влиза 10° от водопровода
lov
- майстор
LazarGanev написа:Кой е този производител? Обикновено са една над друга при повечето производители.Паско Матев. Да не говорим за качеството пълна отврат. 4 години 4 нови бойлера. 2 терморегулаторa и то при условие че работи на ток само при извънредни обстоятелства и на всичко отгоре съм го прекарал през контактор. Капака на таблото за една година се разпада. Но не е в гаранционната част та се наложи да си копувам нов.
Само едим пример:
Теч от едната серпентина на току що монтиран, а твърдят че е от безшевна манесманова тръба.
Не мислех да казвам коя е фирмата ама по добре така да не изгори някой друг.
LazarGanev
- "Велик майстор"
Няма какво да го криеш! Това "Матев", това "Фламина" ги забравете. Марките, които стават са Елдом, Теси, Шишков и Сънсистем. Миналата седмица посетих Теси и рагледах гордостта им - цеха за високообемни бойлери - наистина професионална работа . Цялото оборудване е немско и продуктите им наистина са на ниво и всичко се изпробва с циклично натоварване 10бара още след заварките, преди да се нанесе стъклокерамичното покритие. С чиста съвест мога да ги препоръчвам.
Здравейте,
когато слънцето започне да залязва и топлата вода от бойлера започва да изстива без да има потребление.
Диференциалният термостат не изключва помпата и си мисля ,че топлата вода отива в колекторите.
И в най - топлите дни водата в бойлера не е повече от 40-45 градуса според термостата.
когато слънцето започне да залязва и топлата вода от бойлера започва да изстива без да има потребление.
Диференциалният термостат не изключва помпата и си мисля ,че топлата вода отива в колекторите.
И в най - топлите дни водата в бойлера не е повече от 40-45 градуса според термостата.
Тема "Моля дайте съвет за слънчеви колектори." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература