Ванко това лично ме интересува-освен машината с какви отоплителни тела беше в сградата и с каква температура на водата.Тоест и машината ме интересува-изцяло купешка ли е , или се доработва от теб .
vanko68 написа:Не съм забелязал никаки проблеми в работата на Дайкините и при - 20 дори,ако са правилно оразмерени...Имам вече доста работещи инстталации и от всички получавам обратна връзка.Мисля, че от целия текст най-важната част е тази: "......а жената е някакъв шеф в Енергото....."
Само за пример - двуетажна къща в Горна Оряховица,общо 160 м2,не е санирана,стар тип строителство от 70те години,само с нова дограма.Януари месец,когато температурите бяха постоянно екстремно ниски,сметката за отоплението + топлата вода на две бани с по 100 л бойлери,е била 107 лв.Има отделен електромер за инсталацията,а жената е някакъв шеф в Енергото там и отначало беше доста скептично настроена към обещанията ми за консумацията.
В цялата къща се поддържа 20-22 гр.
Но ако говорим сериозно това по-горе е невъзможно ако аз живея в тази къща. Всичко е относително. Уж си умен пич, сам помисли 2 бойлера по 100 литра постоянно включени и примерно трима - четирима души постоянно живущи (предполагам по квадратурата). Кви 107 лв., кви фантастики????