• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 15
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kalin72 - майстор
filmatoplo написа:
:prayer: Това имам постоянно предвид .
Чудесно, няма ли да се намери някой от района на Перник, който да дойде да огледа и да препоръча какво да се купи, както и да направи инсталацията?
LazarGanev - "Велик майстор"
Виж потърси naskov, стига е ходил надолу по гъркините, ами да се поразходи малко и на север :-D
zimel - специалист
montoya написа:
При 20 градуса вътре в стаята аз съм умрял от студ зимата, а жената ще избяга от вкъщи. Ами ако външната падне много, последните 2 зими имаще дни с до -24 градуса!? Не знам, не съм проектант или инженер, но за собствено успокоение бих заложил повече от всичко.
Колега , съгласен съм с теб, аз съм зиморничав тип и зимата ми харесва 24-26 градуса стайна температура, затова мисля да монтирам по няколко глидера повече на радиатор, ако пък стане прекалено горещо (в което много се съмнявам), ще сложа термо глави.

Всъщност, термоглавите ще ги монтирам още в началото, за да може да се регулира температурата на всяко помещение поотделно.

Тръбите са достатъчно широки, за да поемат захранването на всеки радиатор-фи 18 х 1, медна тръба.

Схемата е лъчева, от етажна колекторна кутия (табло), ще се вземе захранване за всеки един радиатор поотделно.

Като източник на топлина съм се насочил към пелетен котел.

Пелетите не са ли твърдо гориво?
LazarGanev - "Велик майстор"
Пелетите не ги слагаме към твърдото гориво по няколко причини - управляем горивен процес, стандартизирано гориво със сравнително постоянни качества и др. Аз много не намирам логика система от медни тръби да се прави лъчева, ама ти си знаеш
srusev - специалист
До Калин 72 като искаш да си на дърва по добре вземи пиролизен. Гледам има в ерато Дакон пиро 25кв. на промоция 1700, не съм чувал мнения за тях. Един познат мисли да си взима, защото даже можеш да си го лизинговаш.
На мен като ми монтираха атмоса не ми направиха малък кръг, а направо през буфера и по бавно стига до работна темп., сега съм послушал специалистите от форума и купих есбе трипътен вентил на 60гр. и ще трябва да ми го монтират. Ще драсна мнение след това.
Тези бошове, които си видял знам че са предимно за въглища, пък ако слагаш дърва ще трябва да са дребно нацепени и ще трябва перманентно да си до котела за да зареждаш.Моят е комби, но лично тази зима въглища няма да купувам, защото не са ми рентабилни нещо. На котела му трябват тънки да загрее и после го зареждаш с бичмета по 25х40 и забравяш за него.

П.С. Лазаре защо дървата във Варна са по 35/40 лв./куб. нацепените?
fbr - майстор
Защото на варненския куб страните не са по 1 метър..
srusev - специалист
fbr написа:
Защото на варненския куб страните не са по 1 метър..
е това е ясно навсякъде е така, математиката в дърводобива е абстрактна материя.
kalin72 - майстор
Не го намирам този Дакон в Ерато, те нямат и цени на сайта.....Това не е ли същия Дакон, като Бош?
srusev - специалист
toplomarket dot bg

пише пролетна промоция, но щом я държат още на сайта, може да е валидна.
filmatoplo - майстор
Тези котли също са добри :wink: .За колко киловата ставаше дума .
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 15

Тема "Проект за отопление на твърдо гориво" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: