Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
zikowraca написа:
Напиши ми подробно за проблема с парното. Интересуваме ме с какъв размер тръгваш от котела: размер на тръбите за топла и студена вода,отклоненията за последните радиатори.Миля,че мога да ти помогна с обезвъдушаването.
майстора
А ва Жика,на кого ш'помагаш ва, ти не вИдя ли, че темата й ут преди 6 зими ва? :lol:
Здравейте колеги,
Бих искал да споделя нещо по темата с тайната надежда , че ще помогна за осветляването на проблема с прегряването на котела , Аз в случая ползвам Виадрус -почти 24 Киловата. Като и Аз имам идентичен проблем. Локално парно , което работи безотказно 10 години и изведнъж точно на коледа, котела започна безконтролно да прегрява, а радиаторите част от тях студени , а термометъра ми за контрол се случи на радиатор , който не се стопли и жестоко прегрях котела , до степен , че стопих и термо -датчика и датчика за под налягане, вакумният, като след това ги смених , отворих помпата- Грийнфос , защото първата ми реакция беше , че помпата не работи, и настина в пропелера , който е много тесен имаше парче ръжда , най вероятно от серпентината на бойлера, която беше ерозирала до степен на разпад. Закачих отново помпата и в началото параметрите си бяха нормални , до достигането на 80" Ц на термометъра и изведнъж започна пак безконтролно ескалиране на Т' ,но бях подготвен и засипах с пръст въглищата и спрях горенето , като и напълно спрях кислорода. И започнах да съпоставям фактите, явно вкарвах въздух отнякъде ,а вариантите не бяха много. Първо със студената вода , но там едва ли количеството на въздуха е в такъв обем ,че да образува толкова бързо въздушна възглавница ,че да изолира два /три от радиаторите, другият възможен път е през топлият сандък на котела , ако се е пукнал от прегряване и при нагряване отваря и пуска вода във въглищата и те едновременно с по голямата топлина и да засмуква и въздух. Затова пак го запалих и го наблюдавах , но не видях видим теч от котела. Мисля и за вариант да е от няколко места навлизането , на въздух , защото имам прокапване на няколко места от гарнитурите на радиаторните панели и от автоматичните обезвъздушители и от котела и затова да става толкова бързо и неконтролируемо. Процеса стартира при преминаване на 76'/ 78' градуса Ц*. Все още, не мога да локализирам причината , така ,че ако някой е минал по тази пътека ,или е запознат по добре с подобен проблем, моля нека сподели. Благодаря предварително.

Тема "Проблем с локално парно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: