Най - вълнуващия въпрос зимно време.
iva6ki - специалист
Приемам съвета,редактирано по добре да се източва да ми е мирна главата.Нищо не казвате за помпата :?

P.S. Да не трупам постове смена е посоката на филтъра (тва да е проблема)

Прикачен файл

redaktirana shema_.jpg
Последна промяна от iva6ki на вт мар 08, 2011 7:34 pm, променено общо 2 пъти.
filmatoplo - майстор
Рисувай филтъра с кривката по посока на движението на водата. :wink:
naskov - майстор
iva6ki написа:
Нищо не казвате за помпата :?
Помпата Грундфос 25/60, която си избрал е трискоростна. По -скъпа е от двускоростния вариант 25/6. На теб работа ще ти върши и 25/4. Ако не смяташ след време да се разширяваш няма смисъл да купуваш 25/60.
iva6ki - специалист
ще има бъдещо разширение близо до котлето на първия етаж бойлер,лира и радиатор ,но след подмяна на котлето май ще
се спра на 25/6 средния вариант
iva6ki - специалист
naskov написа:
Добър избор :)
Екстра :hurra:

Имам ново върпросче ,понеже имам 2-метров участък който е отвън мислех да да го изолирам първо с изолация от черната за ППР тръби отгоре да омотая 10см вата едностранно фолирана и цялото в разрязана ПВЦ Ф110 хваната с скоби и една боя за УВ защита на тръбата дали ще ми свърши работа.
naskov - майстор
Ще стане. Ако обаче не го палиш дълго време, над седмица, и температурите са отрицателни, отново може да замръзне. Трябва да пускаш помпата да работи непрекъснато.
iva6ki - специалист
Ами то реално ако темп е около или под нулата без палене няма да мина ,че тока е кофти на цена та дори и вечер само ще се пали.Значи е достатъчно изолацията
naskov - майстор
Достатъчна е.
sian - специалист
iva6ki написа:
naskov написа:
Добър избор :)
Екстра :hurra:

Имам ново върпросче ,понеже имам 2-метров участък който е отвън мислех да да го изолирам първо с изолация от черната за ППР тръби отгоре да омотая 10см вата едностранно фолирана и цялото в разрязана ПВЦ Ф110 хваната с скоби и една боя за УВ защита на тръбата дали ще ми свърши работа.
За всеки случай ако не се пали няколко дни може да пуснеш по един нагревателен кабел. (саморегулиращ) Не на спирала а по дължината на тръбите и при нужда да се включва.

Тема "Локално парно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: