Sian,дали става от различни дебелини ламарина? Имаме във фирмата 6 мм. залежала (евентуално мога да купя 1-2 листа),дали става за вътрешния съд (който има допир с огъня).А за външната част- от 3мм. И как се крои - имаме служебен абкант до 4 мм. , но кривините и засечките с флекс ли или как? Иска ми се да си направя едно здраво котле,че имах фабрично "Великотърновско",стоманено и изкара 30 г.(още като ученик си го монтирах сам).
Draganov написа:Sian,дали става от различни дебелини ламарина? Имаме във фирмата 6 мм. залежала (евентуално мога да купя 1-2 листа),дали става за вътрешния съд (който има допир с огъня).А за външната част- от 3мм. И как се крои - имаме служебен абкант до 4 мм. , но кривините и засечките с флекс ли или как? Иска ми се да си направя едно здраво котле,че имах фабрично "Великотърновско",стоманено и изкара 30 г.(още като ученик си го монтирах сам).Аз съм го направил от 4мм и двата съда. Купих си ги. Наложих 2-та листа един върху дриг и ги точковах в ъглите. После разчертах и с флекса. Най-лесно ще изрежеш отворите за вратите на лазер. Тогава нямаше и си играх с флекс. И с един срез 2 еднакви разкройки. Навсякъде е водна риза вкл. и предния панел. Кривина има само на тръбата за комина. Аз я заварих за вътрешния таван и после издухах с електрожена. Имаше и последователност на заваряването. Навсякъде е двустранен шев (контра) последно се слага предния панел на вънното тяло и горния капак. Само при тях шевът е еднстранен (отвън) Но имаш достъп и може да се повтори ако пуска някъде. Аз като монтирах термозадвижката за въздуха го пробих на едно място и прокапа. Изрязах прозорче на външната кутия и оттам заварих втрешното тяло отвън. После заварих прозорчето. Нямаш ли възможност за готов котел?