• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
А сега де :) , да кажат другите собственици
STO-YAN - специалист
Здравейте.
Последователно. Преди да се преработи климатика, от компресора, топлият фреон се подава към четирипътния вентил.
Четирипътния вентил, променя посоката на фреона за функция "отопление" или "охлаждане".
За да се отоплява и бойлера, прави се серпентина от медна тръба, която се вгражда във фланеца на бойлера. Прекъсва се
връзката между компресора и четирипътния вентил и на това място се връзва серпентината. Така топлият фреон винаги
преминава през серпентината и подгрява бойлера, независеща от режимите на климатика. Това е. Успех на всички!
lakosste - специалист
Благодарност на Ванко за съветите и тези дни и аз започвам същото.
И аз така знам от Ванко - в която и посока да се движи, топлият фреон винаги минава първо през серпентината на бойлера и тогава отива да се доохлажда, така че бойлрът винаги е един вид с приоритет
catpat - специалист
ТОВА Е НАЧИНА КАКТО ГО Е ОПИСАЛ 100-ЯН :lol: СИСТЕМАТА ЩЕ Е ПО-ЕФЕКТИВНА НА ТОПЛЕНЕ НА БОЙЛЕРА В ГОРЕЩИНИТЕ, СЕГА Е ПО ЕФЕКТИВНА В ОТОПЛЕНИЕ НА СТАЯТА.
ГЛУПАВО Е КЛИМАТИКА ДА ГУБИ И ОТДАВА В АТМОСФЕРАТА ТОЛКОВА ТОПЛИНА ПРИ ОХЛАЖДАНЕ... ЗАЩО ДА Я ПРАХОСВАМЕ НАПРАЗНО?
Последна промяна от catpat на нед апр 10, 2011 10:19 pm, променено общо 2 пъти.
bulhomes2 - майстор
Що викаш бе човек?
A бе така е, ама помисли колко дни в годината се охлаждаш :wink: .Така че това си е малко PR, дет се вика :wink:
catpat - специалист
Така е, за студеното време имам котле :cool: . И все пак, защо да се губи топлината от климатика докато охлажда :? ?
naughty - специалист
топлината отделяна при охлаждане не е достатъчна да се затопли бойлера както си трябва. макс 38-40 градуса и то преко сили. ще трбва да го форсираш периодично за да грее бойлера.

Аз стигнах до извода, че е по-добре системата за отопление и системата за бойлера да са разделени.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8

Тема "Термопомпен бойлер?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: