• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
vilhemovivi - специалист
Колеги не от 12 градуса а от 40 градуса все пак и котела го поддържа.
filmatoplo - майстор
:) Така вече е по добре, помислих си че нещо моите Висмани издъшат :wink: Щото скоро пазача на 1 хотел ми каза че бойлерите са на 50 градуса (3000 литра) в ден със сняг и студ но леко слънцето проблесваше по малко.
Stefak - напреднал
Същата квадратура къща, само че без изолация и на въглища ми излиза между 3 500 и 4 000 лв. за сезон от октомври до април включително т.е. ако ги отопляваш всичките се готви се поне за толкова.
filmatoplo - майстор
За бога братя-изолирайте. :)
torbalan - Дървен философ
и освен стените, изолирайте и таваните...
kalin72 - майстор
torbalan написа:
Във връзка с това, имам плоча между етажите, отгоре е дюшеме без изолация отдолу (между плочата и дюшемето).
Въпроса ми е кое е по-добре да се направи, вата и гипсокартон на тавана отдолу, или да слагам вата под дюшемето отгоре?
Според мен първото :)
srusev - специалист
Stefak написа:
Същата квадратура къща, само че без изолация и на въглища ми излиза между 3 500 и 4 000 лв. за сезон от октомври до април включително т.е. ако ги отопляваш всичките се готви се поне за толкова.
това са си 15 - 20 тона,ти да не произвеждаш ел.енергия и отделно да се топлиш или е триетажна палатка в сибир :rolleyes: ( в кръга на шегата разбира е).
torbalan - Дървен философ
srusev, по цените в козлодуй това са около 10 тона въглища... при таз годишното им качество, количеството не ме учудва...

тук мои колеги топлят две къщета с обща площ около 200 кв. метра и са прекарали над 12 тона този сезон през котела...
kalin72 написа:
torbalan написа:
Във връзка с това, имам плоча между етажите, отгоре е дюшеме без изолация отдолу (между плочата и дюшемето).
Въпроса ми е кое е по-добре да се направи, вата и гипсокартон на тавана отдолу, или да слагам вата под дюшемето отгоре?
зависи...

ако ще топлиш само долния етаж - по-добре вата и картон под плочата...

ако и горния етаж имаш намерение да топлиш - ватата я слагай над тавана на втория етаж...

идеята е топлината да остане затворена в къщата :)
Stefak - напреднал
Между 12 и 14 тона отиват на сезон и то само за отопление без да продавам на НЕК :yawinkle: . При положение, че зареждането става с лопата, какво значение има изолацията, най много да е още по топло и да се спестят някои от пролетните и есенните дни за отопление.
BobyB - специалист
kalin72 написа:
torbalan написа:
И двете :)
През тавана губиш най-много, аз бих заложил поне двойна изолация спрямо стени. И без това позволява лека вата която е най-евтината изолация.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8

Тема "Отопление на 300 квадрата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: