Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nolkov - специалист
Благодаря!
Гледайки схемите и аз видях, че печката се връзва с тройник, а не коляно, където в тройника явно се събира конденза....колко конденз може да събере по дяволите, че се налата - това какво изтаква се или се изпарява от температурата на работа на печката? При мен комина е вътрешен и няма къде да го отвеждам това като конденз....
lakosste - специалист
съб ное 17, 2018 10:22 pmnolkov написа:
Благодаря!
Гледайки схемите и аз видях, че печката се връзва с тройник, а не коляно, където в тройника явно се събира конденза....колко конденз може да събере по дяволите, че се налата - това какво изтаква се или се изпарява от температурата на работа на печката? При мен комина е вътрешен и няма къде да го отвеждам това като конденз....
Колко зависи както ти казах от това какво ще вкараш в печката или каквото ползваш .Давам ти прост пример с една бира за да ме разбереш.Колкото повече време стои в хладилника толкова по изпитана ще е като я извадиш.пушека в случая е влагата във въздуха а бутилката е студения ти кумин .и обратно ако запазиш кумина топил си представи колко ще е изпитана бирата ако я държиш в шкаф например.Най много да ти излезне пяната през носа :partyman:
съб ное 17, 2018 10:22 pmnolkov написа:
....колко конденз може да събере по дяволите, че се налата - това какво изтаква се или се изпарява от температурата на работа на печката? ...
Отдолу, на тръбичката, се монтира кранче с маркуче и се изтаква на определено време.
У дома никога не сме имали тавос чудо. Проблем с конденз също не сме имали.
Слагай кюнците и пали печката, че зимата дойде!
Здравейте колеги,
Изчетох темата, тъй като ми предстои изграждането на комин. Става въпрос за комин на четири етажна къща. Комина ще се ползва за камини на дърва на всеки етаж (може би) и то от време на време. Основното отопление ще бъде на газ. И за този комин моля за идеи. Бетонни двойни тела? Керамични единични за всеки етаж(има ли двойни)? Абе има ли някой който се наема да го направи...

Тема "Изграждане на комин с коминни тела" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: