Най - вълнуващия въпрос зимно време.
hygro - майстор
syncho, Кока-колата, която ти продават в супера, съдържа доказано токсичен подсладител и никой съд в света не успя да накара фирмата да престане да го използва, камо ли да означи на опаковката, че питието съдържа опасни вещества. При тази плачевна действителност, не вярвай така сляпо на етикета на някакво си лепило...
syncho - майстор
hygro това с аспартамът е съвсем друга тема на разговор и не е доказано, че е токсичен. За момента е доказано, че влияе на апетита. Докато с лепилата е нещо съвсем различно.

Също така не мисля, че един производител би си позволил такова своеволие, защото рано или късно ще лъсне на бял свят, а не е като да няма други производители.
hygro - майстор
Конфликтите на интереси, водят до постоянно противоречие в резултатите от изследванията. 100% от проучванията субсидирани от индустрията "доказват" безопасността на аспартама, докато 92% от независимите изследвания откриват наличие на проблем.
...
syncho - майстор
Да така е. Но наличие на проблем не означава непременно токсичност!
hygro - майстор
'Айде и аз окепазих една тема с офтопик :) Ще почистя после...
syncho написа:
Но наличие на проблем не означава непременно токсичност!
Това важи и за разглеждания по-горе случай - ПРОБЛЕМ...
Chefo77 - майстор
Тоя филм съм го гледал - докле не Умрем доказано от нещо (като те аутопсират да пише на клетките умрял от еди-си-какво) не вЕрвам на другите. А кока-кола пък просто си кихат много, ама много за да не ги пипат. Можеш да провериш на какво се разпада в човешкото тяло - И метанолът, И формалдехидът са токсични.
Пич, производителите не ги е.е за потребителя. Написали са го достатъчно ясно - НЕ се препоръчва монтаж върху подово отопление. Даже има картинка със задраскано подово на някои упътвания. Всичко останало е въпрос на преценка на потребителя. А те няма как да разберат какво ще ти хрумне на теб - за тях е достатъчно да напишат горното. И, мислиш ли, че има производител, който използва нещо различно от другите?

А за ефекта от аспартама може да ти каже всеки планинар - защо преди да напазарят за поход, внимателно оглеждат и изчитат опаковките на това, което купуват (ако не са го купували досега). Източници на фенилаланин се избягват - и то не защото от тях огладняваш.
syncho - майстор
Chefo щом е да написано да не се ползва с подово отопление тогава не виждам какъв е проблема. Просто няма да се ползва с такова :) Това, че на някой му е хрумнало да го пробва... е то това си е на негова отговорност нали? :) Все едно да ти кажат "Внимание акули! Забранено плуването!" и той да си каже "Е кво пък толкова ся ще се гмурнем..." :?
Тани - модератор
syncho написа:
Едно контра въпросче: С какъв акъл ще пускаш тръби с токсичен газ да минават през детска стая??? И 200 атмосфери да издържат пак няма да ги пусна в детската!

На всичкото отгоре, ако са наистина толкова токсични тия лепила ще пише на опаковката за какво стават и за какво не стават. Ако не могат да издържат едни авустувски жеги защо изобщо да ги слагам? А ако пише, че имат и високо токсично съдържание директно си остават на рафта в магазина и да си ги купува, който иска.
И аз това ти се чудя - с какъв акъл ще си сложиш паркет , който в августовските шеги , а кой знае - може и при 20°C отделя токсични изпарения в стая в която ще диша семейството ти! След като това е причината да не става за подово е явно , че наистина си ги отделя! Това е абсолютно идентично с това да си прекараш тръбата за 2 атмосфери. Когато трябва да се избере необходимото зло - паркета , по-добре да е такъв , който отделя изпаренията си над по-висока температура , която е малко вероятно да се достигне. Щом са го написали , че става , се предполага ( пак не може да им се има 100% доверие) че са правили тестове - особено реномираните марки! Ако една и съща фирма предлага паркет който става и такъв , който не става за подово е почти сигурно , че този който не става отделя вредни изпарения при нагряване!
syncho - майстор
Тани :) не мога да гарантирам за производителите на паркет какво слагат вътре :). От тази гледна точка и аз бих бил малко по-внимателен. Просто идеята ми беше, че може да стане с такъв ламинат, като няма да има проблеми с отделянето на топлина и със самия паркет.
Chefo77 - майстор
syncho написа:
Тани :) не мога да гарантирам за производителите на паркет какво слагат вътре :). От тази гледна точка и аз бих бил малко по-внимателен. Просто идеята ми беше, че може да стане с такъв ламинат, като няма да има проблеми с отделянето на топлина и със самия паркет.
Умишлено ли смесваш двата типа настилка, или използваш две думи за едно и също? Честно да ти кажа, не успях да разбера какво искаш да кажеш :(

Тема "Подова настилка за водно подово отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: