Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Доколкото съм забелязал ги слагате на системи с термопомпи (чилъри) - тогава съм съгласен, защото се ползват и за охлаждане.
denuchi - специалист
По принцип да. Но в момента монтираваме 55 бр. който ще се захранват от котел на твърдо гориво. Лично за мен няма значение от източника.
filmatoplo - майстор
Ако ще и Италианец да дойде -вентилконвектор свързан с топлото отдолу -работи по-добре .Особено ниско температурно , ако свържеш топлото отгоре , половината пита отдолу седи -студена .Аз мислех че сме махнали вече с ръка на това как се свързва вентилконвектор , и то е -топлото отдолу :wink: , така и ще продължавам да твърдя.Който му приляга да свързва обратно -но ще си поема последствията -особено клиентите.
denuchi - специалист
Филма и аз вход долу, но това да го оставим на страна. Всеки сам си решава. Да видим какво стана с KFT045. Любопитен съм. Проблема реши ли се.
filmatoplo - майстор
Да -човека да сподели :? че утре идва моя конвектор -точно КФЦ 045 :wink: .Разликата е само във вентилатора , неговия е от тангенторните ,а моя центробежен .
filmatoplo - майстор
Да питам -търся по тесни прилепени до стената вентилконвектори :? Ай ся и 20 санта им са много на някой клиенти , ако някой знае :) .
denuchi - специалист
150 mm. Става ли. Дай на ЛС.
filmatoplo - майстор
Един клиент пита , ама жена има претенции за по тесен :wink: , сигурно ще е към 5 киловата -равностоен на 045 от Клима 2000 .Цената ще реши дали го искат :? :) .
hhristov - специалист
Така проблема май се реши, ама ме е срам да пиша как.

Първо взе че обезвъздуших отново конвектора и всички радятори.
Понеже сега е топло и котела като го вдигна на 80 градуса става жега, работеше на около 60 градуса. Снощи го засилих до 80 градуса и пустият му конвектор взе да работи както трябва.

Та какъв беше проблема - помпата спира на 50 градуса и циркулация нанай, конвектора се охлажда и духа студено. Днес сутринта при 60 градуса на котела в стаята не се седеше от жега. Така, че аз съм си крив добре че не го метнах през терасата.

Сега ако може дайте идея как да балансирам системата така че когато котела е на 80 градуса в някой стаи на първият етаж става страшна жега - чугунени радиатори най вероятно слагани намерки. Въпроса е че сегашните кранове като ги врътна малко оли спира да грее напълно или пък продължава да си грее яко.
filmatoplo - майстор
Ти си виновен :) , ние тука се изтрепахме :axe: как да го свързваме конвектора :-D .Ами балансирането -то на око ще става де , притвори леко по близките до котела радиатори -операцията може да не стане от първия път , ако се наложи пак ги връткай. :) Сега да отпуснем :partyman: че много се притеснихме с тебе.Как конвектора ще духа студено -ти вграден регулатор имаш ли , ако да той се наглася за минимална температура на питата от която вентилатора стартира. :wink:

Тема "Голям проблем с вентилаторен конвектор KFT045" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: