Най - вълнуващия въпрос зимно време.
DimitarD - специалист
LazarGanev написа:
DimitarD написа:
И на мен ми предстои за следващия сезон да съм с трипътен вентил. Та се чудя дали да не свържа серпентината на бойлера към малкият кръг. Някой правил ли го е?
Аз почти само така работя. Днес пуснах система по тази схема, след 2-3 дни пак :wink: . Само че е добре на серпентината да има зонов вентил , който да затваря като загрее бойлера.
В случая нямам зонов вентил.
Прикачен файл:
S_1 (1).JPG
S_1 (1).JPG (63.8 KиБ) Видяна 2396 пъти
Имам задвижка на бойлера която се управлява от стайният термостат / настроил съм е да отваря когато повечето радиатори са затворили с температура на вода над 50 градуса/, но мога да е контролирам и по температура с регулатора от снимката.
Прикачен файл:
S_3.JPG
S_3.JPG (17.82 KиБ) Видяна 2396 пъти
Смятам така да свържа бойлера.
Прикачен файл:
S_1 (2).JPG
S_1 (2).JPG (27.25 KиБ) Видяна 2396 пъти
Правилна ли е схемата?
шоп - майстор
Сложи и кранове на бойлерната серпентина за да балансираш системата.

Водата си търси път с на-малко съпротивление и да не се получи, че 75% от дебита преминава през серпентината, а след нея по системата е студ:-(
DimitarD - специалист
шоп написа:
Сложи и кранове на бойлерната серпентина за да балансираш системата.

Водата си търси път с на-малко съпротивление и да не се получи, че 75% от дебита преминава през серпентината, а след нея по системата е студ:-(
Шоп, то серпентината има кранове, няма да ги махам :) . Сложи очилата и погледни внимателно първата снимка
LazarGanev - "Велик майстор"
DimitarD написа:
В случая нямам зонов вентил.
Имам задвижка на бойлера която се управлява от стайният термостат / настроил съм е да отваря когато повечето радиатори са затворили с температура на вода над 50 градуса/, но мога да е контролирам и по температура с регулатора от снимката.
Смятам така да свържа бойлера.
Правилна ли е схемата?
Ами да де, аз за такава задвижка с вентил говоря, само че аз давам приоритет на бойлера, пък ти на радиаторите. Няма значение, важното е дане върти водата напразно през бойлера и да отнема от дебита през радиаторите
шоп - майстор
:-D е като сложа очилата и не гледам само схемата ами и снимката всичко ще е ОК
Поздрави!

Тема "Трипътен вентил" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: