Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kalin72 - майстор
Да, нямам термозащита, не ми беше предложена, както и не ми беше предложен UPS - смятам това за недоглеждане от страна на фирмата, монтирала системата. На мен като на човек, който за първи път опира до подона отоплителна инсталация, не ми беше ясно какво е нужно, за да работи добре и безопасно. Е, вече ми се изясни...
Системата е пълна с вода.
LazarGanev - "Велик майстор"
kalin72 написа:
Е, вече ми се изясни...
Войнът израства в битките :) .
За ЮПС-а разбра, но можеш да помислиш и за защита по температура - това е един кран, който се отваря при достигане на температура 95*С и изхвърля врялата вода, но трябва да имаш и автоматична пълначка за да вкарва студена вода в ситемата на подходящо място далеч от котела, макар че твоя е стоманен и понася повече резки температурни натоварвания от чугунените.
kalin72 - майстор
Да, имам автоматична пълначка.
Написах гневно писмо до изпълнителя, както и до Бош, да знаят с какви фирми си имат работа....
kalin72 - майстор
Да попитам тук, в момента темепературата на котела е 80 градуса, а налягането е 2.5 атмосфери. Никога досега не е било толкова високо. Какво може да породи това повишаване? Затворена система с вода.
След прегряването може да е дал фира РС. Като спадне температура пада ли и налягането? Измери налягането на въздуха в съда като свалиш налягането на системата до нула. Мери се с манометър за гуми.
kalin72 - майстор
Да, като спадне температурата и налягането май спада...до 2.1
Ама нямам лесен достъп до разширителния съд, а и как да му измеря налягането, да го разкача от системата ли?
Нямаш никакъв проблем - просто си надул малко повече системата - изпусни налягането до 1.5. Нормално е да варира малко.
kalin72 - майстор
Благодаря, направих го, намалих до 2 атмосфери всъщност :)
И още един въпрос - как се връзва този предпазител на термичния поток?? На основното трасе ли?
Отзад на котела, там където в упътването пише Точка на измерване на термичен поток, има две такива точки, едната е затапена, другата не...предполагам на незатапената се пъхва датчика...а къде се връзва самия клапан?
Където намериш удобно място - може да махнеш тапата на другия извод и там да вържеш клапана. Или пък на някой тройник на горещия щранг. Идеята е да изхвърля гореща вода от системата, а на нейно място да влиза студена, като трябва да внимаваш студената да влиза не в самия котел, а преди него за да може да се смесва с горещата преди да влезе в котела.
kalin72 - майстор
Това за студената вода не ми харесва...изглежда, цялата система на пълнене трябва да се преработи. Сега студената влиза директно в котела, с автоматична пълначка, сложена на около 2 метра тръбен път разстояние от самия котел. Байпас ли трябва да направя, какво ли?

Тема "Голям проблем - 120 граДУСА ТЕМП, налягането е 2 атм." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: