Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
:-D Мъкна баки с дърва -та пушек се вдига 4 бр на ден горя , нямам изолация , усещам как студа леко-леко пробива :wink: , ако се задържи така :-D , пробвах 1 климатик -за 15 минути омаля Самсунг с фреон ер 22. :wink: Не че не топли печката , но студа напира -имам много външни стени и прозорци , пък и жената постоянно закрива радиаторите с дрехи от пералнята :wink: .За сега на нея -още не и студено :-D .
naughty - специалист
filmatoplo написа:
За сега на нея -още не и студено :-D .

случил си. има един модел дето под 23 градуса не деяни :supz:
bigdragon - майстор
filmatoplo написа:
:-D .....пък и жената постоянно закрива радиаторите с дрехи от пералнята :wink: .За сега на нея -още не и студено :-D .
На жената или на пералнята :wink:
filmatoplo - майстор
Разликата я усещам -понеже при нас почти постоянно температурите се движат 0 ,5 ,10 градуса -като средната за сезона е плюс 5 градуса.Или денем 10 гр , вечер 5 гр :wink: -като същевременно при вас минус -1 гр.Сега сме нощем минус -10 , денем минус -5 гр. :wink:
SithLurker - специалист
joro_vn написа:
SithLurker написа:
Моя климатик Mitsubishi 12-ka си топли (преоразмерен е), но започна да трака.

Първата зима когато го взех външното тяло не се чуваше въобще. Моя по принцип няма никакъв проблем като е такъв сух студ като сега, но мъглата го мори много...

Сега теорията ми е, че от студа гумичките са се втвърдили нещо и затова му тракат ламарините. Може и ламарините да са се свили от студа и затова да хлопат :)

На пролет ще викам някой да му подменят тампони и т.н. че ме е срам от него. Много се дразня на шумни климатици.
Не бе, натрупва лед щото не може да го разтопи при дефроста и перката на вентилатора го блъска. Решението е допълнителни дупки на тавата за да се дренира по-добре и евентуално допълннителен нагревател в тавата който да се включва при дефрост. И аз имам едно такова Мицубиши, ама ме мързи и чакам да се натроши перката та да викна някой да направи всичко наведнъж.
Няма да е от лед защото като хвана външното тяло в ръка и ламарините спират да дрънчат. (ако беше от перката, шума нямаше да спира) Освен това по външното тяло не се вижда никакъв лед.

Междувременно те спряха и да дрънчат де. (явно нещо се наместиха :) )
Модела конкретно е MSZ GA35VA.
stamenov1 - специалист
А с каминката с въздуховодите снощи температурата на 1 етаж 27° на втория 22°. Бойлера загрят в долната част до 65°. Бойлера прясно монтиран онзи ден Дипломат с 2 серпентини, че стария се проби. Най накрая ще разделям системата на отделни кръгове.
На баджанака климатика Панасоник 9-ка даде фира от студа компресора. Стандартния дефект за тази партида. Скъсани пружини в компресора и сега много --- за ремонт, че им изтече гаранцията. Явно им замръзва маслото в компресора. След ремонта ще трябва да им слага от нагревателните платки при компресорите. В Плевен беше -24°.
radius - майстор
Феникс, вече те питаха, но и аз да попитам: как се охлажда фреона до 30 С като водата е 39С ?
phoenix - специалист
ами да, забравих да отговоря.
Не знам, това е само мониторинг на системата. На този етап контролера показва какви са данните на вход/изход фреон и вода, вън, вътре и бойлер. За сведение с най-малката помпа на Грундфос съм и е включена на 2-ра скорост. Датчика на клиатика ми е закачен на връщащата вода и се опитва да я направи 40градуса. Тази разлика в Т се получи след като смених ТО с една идея по-голям от това което ми е необходимо. Както се вижда и температурите на фреона са ми с много голяма делта Т.
Не съм много сигурен дали е добре това, но според мен няма значение. Важното е че в нас е вече 22градуса.
schuldiner - майстор
Сещайте се да хвърляте и по шепа трохи на пилците, докато си гледате термометрите.

Тема "довечера ще се броят пилците. температури до -25" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: