joro_vn написа:Няма да е от лед защото като хвана външното тяло в ръка и ламарините спират да дрънчат. (ако беше от перката, шума нямаше да спира) Освен това по външното тяло не се вижда никакъв лед.SithLurker написа:Моя климатик Mitsubishi 12-ka си топли (преоразмерен е), но започна да трака.Не бе, натрупва лед щото не може да го разтопи при дефроста и перката на вентилатора го блъска. Решението е допълнителни дупки на тавата за да се дренира по-добре и евентуално допълннителен нагревател в тавата който да се включва при дефрост. И аз имам едно такова Мицубиши, ама ме мързи и чакам да се натроши перката та да викна някой да направи всичко наведнъж.
Първата зима когато го взех външното тяло не се чуваше въобще. Моя по принцип няма никакъв проблем като е такъв сух студ като сега, но мъглата го мори много...
Сега теорията ми е, че от студа гумичките са се втвърдили нещо и затова му тракат ламарините. Може и ламарините да са се свили от студа и затова да хлопат
На пролет ще викам някой да му подменят тампони и т.н. че ме е срам от него. Много се дразня на шумни климатици.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: