Най - вълнуващия въпрос зимно време.
zimel - специалист
ivanovrg написа:
споменах за оловото понеже колегата ме е цитирал
че няма да има WiFi и GSM

мисля че дори и да не се вижда фолиото пак ще върши работа
може по малко но ще отразява лъчите

има такъв гипсокартон със залепено фолио на гърба
слага се на външни стени

Използвай интернет информацията , за да си изясниш нещата и по трите ти въпроса , ако неможеш аз ще те ориентирам горе- долу.

Иначе , този пост.... меко казано е.... кофти.
hidrazin - майстор
ivanovrg написа:
споменах за оловото понеже колегата ме е цитирал
че няма да има WiFi и GSM

мисля че дори и да не се вижда фолиото пак ще върши работа
може по малко но ще отразява лъчите

има такъв гипсокартон със залепено фолио на гърба
слага се на външни стени
Да, извинявам се.Може би малко не дообясних.Това за GSM-a го вмъкнах малко offtop.
Фолиото наистина върши работа когато се отоплява помещение по класически начин.То намаля топлинните загуби на помещението.
Тук говорим за инфрачервени лампи.Не е много сериозно да отопляваш стая с 10 лампи за кокошарник.По-скоро бих го възприел за например тоалетна.
С такива лампи ще избегнеш отопляването на това помещение, а когато си вътре ще е топло само за необходимото време.Тогава няма смисъл и от фолиото под мазилка, картон и както и да е там.
Иначе се отплеснахме, защо студента е облепил стаята с фолио.По-горе писах - за да му е комфортно и да не губи лъчите от лампата, които не попадат направо в тялото му.
Иначе за отразяването - топлят инфрачервените лъчи (предимно). Те се отразяват като обикновена светлина.Затова два премета черен и бял поставени на слънце, черният се нагрява бързо.Просто той много малко отразява инфрачервените лъчи от слънчевия спектър и ги поглъща.Затова и се загрява.
Та ако въпросният студент си беше боядисал фолиото нямаше да има ефект.Голяма част от лъчите щяха да се поглъщат от боята, а не да се връщат обратно към него.
Дано този път съм успял да обясня.
taran - специалист
В момента от къде могат да се намерят ифрачервени лампи/отоплители?Ще съм благодарен за линкове.
Поздрави.
lov - майстор
Би трябвало да намериш в повечето магазини за ел.материали.А и вероятно в някой по голям магазин за ветеринарни материали. Говоря не за ветеринарна аптека.
Все още се ползват и май нямат алтернатива основно при отглеждането на пилета и други животни. По разпространеното им име поне в нашия край е "кварцова лампа".
hidrazin - майстор
Много скъпо, тия са кожодери! Я тук:
http://elkab-bg.com/page.php?n=69889&SiteID=674
Тия първите са си нашенско производство и могат да се намерят в повечето магазини за ел. материали.
nedbmw - специалист
Взех си една кварцова 250W, българска за 6лв., мисля да експериментирам, като я монтирам в кенефа, но ще трябва е керамична фасунга щото ба си грее. Мисля да пробвам и под нея да сложа алуминиева ламарина боядисана в черно от към лампата.
lov - майстор
Нищо недей да слагаш пред самата лампа ще загубиш целия ефект. И между другото за отопление на пилета в отворено помещение разстоянието до пода е до 1 м.
Така че прецени къде трябва да я сложиш че да усетиш ефекта
hidrazin - майстор
А между другото преди доста години в Швейцария видях такива наредени към 20 броя на едно пано с крака.Беше в в един автосервиз.
Докараха от някъде един червен хот род, отред с външни калници, отзад вместо багажник - дървен сандък обкован с желязо.Абе - красота.
Не зная какъв модел беше - не съм виждал такъв повече и сигурно няма и да видя.Та единия калник му беше китосан.Пръснаха го с боя, сложиха паното с лампите до калника и изпекоха боята.Пича си се качи на животното и си отпраши.
:x :x :x
taran - специалист
hidrazin написа:
А между другото преди доста години в Швейцария видях такива наредени към 20 броя на едно пано с крака.Беше в в един автосервиз.
Докараха от някъде един червен хот род, отред с външни калници, отзад вместо багажник - дървен сандък обкован с желязо.Абе - красота.
Не зная какъв модел беше - не съм виждал такъв повече и сигурно няма и да видя.Та единия калник му беше китосан.Пръснаха го с боя, сложиха паното с лампите до калника и изпекоха боята.Пича си се качи на животното и си отпраши.
:x :x :x
С подобен замисъл и аз търся :-D ,щото фабричните са от 1000-ка нагоре.

Тема "Отопление с инфра червени лампи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: