• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
На всички снимки които гледам -уж вентила ти е поставен правилно , колебая се само заради цифрите , ако на Термовар са обратно на Есбе -значи аз греша . :wink:
minca - специалист
Развих филтъра и изтече наи- малко 3-4 л вода.Преди това затворих колекторните кранове-значи ,че е правилно вързан
LazarGanev - "Велик майстор"
filmatoplo написа:
:) Не ме правете на луд -цифра 1 -трябва да сочи към филтъра на помпата :wink: .При правилно поставен вентила -потока се движи като преминава от цифра 3 към цифра 1 , след като загрее водата над 62 градуса - отваря цифра 2 :wink: .Трябва да е чудо -да работи в това положение което е сегашното :) -развий филтъра на цяло , ако от него не идва вода -значи вентила е обърнат обратно.
Филме, бъркаш. В студено състояние е отворен пътя от 3 към 2, а след загряване се отваря и от 1 към 2, както първия не се затваря - това е действието на вентила. Ако черната пластмасова капачка не е разместена стрелката трябва да сочи от 1 към 2
filmatoplo - майстор
Значи е правилно монтиран :prayer: -цифрите ме подведоха , Лазаре виж че на Есбе са така както казвам .
minca - специалист
Ох,успокоих се!Благодаря!
:rock:Щеше да падне разваляне....
filmatoplo - майстор
Оня ден в Интерметал си играх с 1 термовар , но не го купих че търсих 61 градусов за Атмос , ама хич не си спомних цифри и стрелки на къде сочат .Естествено при монтаж изводите се разпознават за секунди -кой е отворен и кой ще отвори след загряване :wink: .Пали да се види резултата :) .
filmatoplo - майстор
minca написа:
То развалянето лесно , ама най добре истината да излезе по рано като в случая =D> .
Не обръщам внимание на цифрите, защото са различни при различните марки. Това важи и за контактните термостати - никога не помня цифрите или местата на изводите - всеки път проверявам :wink: . Пък тези термостати си ги поръчвам по 2-3, защото като ми потрябва никога няма в наличност - само по заявка. И като ги получат веднага ми ги изписват и ме подсещат да си ги взема - да не би да забравя случайно :-D. ЕСБЕ не съм монтирал, защото също го нямам подръка. Свикнал съм с Термовара и само него ползвам
minca написа:
Развалянето става много лесно, ама трябва да има поне 2 холендъра, пък то има само един наблизо :wink:
filmatoplo - майстор
Остава сега да заработи системата -успех :) .
Синия кран до термостата трябва да се притвори на около 45* за да става котела байпас на инсталацията.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8

Тема "Котел,камина..-какво да избера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: