и каква е разликата в чистенето м/у гъвкавият димоотвод и твърдият ? ..ще го сваляш да го тупаш или какво? 

ArturDent написа:Аз не съм спец, искаш моя коментар ето го:Отговарям така:
1. Разкарай плочата под камината - поне ще осигуриш нормална циркулация на въздуха.
2. Не прави с гипскартон, а поне с гипсфазер.
3. Спести си чупките в тръбата или си купи гофрирана (качествена). Това нещо трябва да се чисти, а ти затваряш в було! Гофрата е гъвкава и по-лесно се чисти.
Transporterr написа:и каква е разликата в чистенето м/у гъвкавият димоотвод и твърдият ? ..ще го сваляш да го тупаш или какво?Ами моят поне:
ArturDent написа:Аз не съм спец, искаш моя коментар ето го:И какво пречи да се остави в бетонната плоча нужният по размер отвор за свеж въздух?
1. Разкарай плочата под камината - поне ще осигуриш нормална циркулация на въздуха.
2. Не прави с гипскартон, а поне с гипсфазер.
3. Спести си чупките в тръбата или си купи гофрирана (качествена). Това нещо трябва да се чисти, а ти затваряш в було! Гофрата е гъвкава и по-лесно се чисти.
ArturDent написа: ...и усиля рязко огъня почва да пращи - разширява се, огъва се .Тоя момент с разширяването съм го помислил, но не съм казал до момента как ще го реша. Ето как. Металния комин ще бъде на твърда опора върху плочата над камината. През покрива ще минава свободно, през фланец. Да се разширява към небето колкото си иска. Между изхода на камерата и началото на комина смятам да сложа поне 10 см гофрирана права тръба от неръждавейка, която да обира топлинните разширения на това място. Само не знам дали ще издържи дълго време на най-голямото топлинно натоварване?
Стефко написа: Да се разширява към небето колкото си иска.нищо няма да се разширява към небето, просто ще се огъва
bycec написа:Един майстор...че гъвкавите димоотводи се самопочиствали...чак пък, аз не вярвам докато не го видя
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: